Τελευταία Νέα
Απόψεις - Άρθρα

Eurogroup… για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη

Eurogroup… για ένα πουκάμισο αδειανό για μιαν Ελένη
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει και η αντιπολίτευση οδύρεται για το… τίποτα
Ένα ακόμη κρίσιμο Eurogroup για την Ελλάδα ολοκληρώθηκε χθες 24/5, αλλά όσοι περίμεναν συνταρακτικές ειδήσεις μάλλον θα αισθάνθηκαν απογοητευμένοι.
Το ελληνικό ζήτημα σαφώς απασχόλησε τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, αλλά ως αναμενόταν δεν υπήρξε καμία απόφαση για το «καυτό» ζήτημα του ελληνικού χρέους και τα μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσής του.
Για μία ακόμη φορά μετά το πέρας μία τέτοιας συνεδρίασης, η κυβέρνηση άρχισε να πανηγυρίζει και φυσικά η αντιπολίτευση να κλαίει για τα δεινά που όχι μόνο έχει φέρει ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και γι’ αυτά που έχει φορτώσει στις επόμενες γενιές.
Οι αντιδράσεις ακραίες και από τις δύο πλευρές, αλλά ταυτόχρονα και δικαιολογημένες για την κάθε μία εξ αυτών.
Η κυβέρνηση πανηγυρίζει γιατί θα μείνει στην ιστορία ως η μόνη που εφάρμοσε με ορθό τρόπο το μνημόνιο, ενώ ακόμη και η ελάχιστη συμφωνία για το χρέος μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως «παράσημο νίκης» από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος, μάλιστα, μας έχει υποσχεθεί ότι θα φορέσει και γραβάτα όταν υπάρξει συμφωνία για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Αυτό που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να υπάρξει η περίφημη έξοδος από το πρόγραμμα, ούτως ώστε να προσθέσει στη φαρέτρα της και τα εύσημα ότι «μας έβγαλε από τα μνημόνια και την εποπτεία».
Και από τα μνημόνια όντως, τυπικά, θα βγούμε, αλλά από την εποπτεία καλύτερα να το ξεχάσουμε.
Άλλωστε για να μην έχει κάποια χώρα εποπτεία από τους θεσμούς της Ευρωζώνης θα πρέπει να έχει αποπληρώσει το 75% του χρέους της, κάτι το οποίο η Ελλάδα δεν πρόκειται να πετύχει λίαν συντόμως..
Όσο για την αντιπολίτευση και κυρίως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, συνεχίζει να βλέπει παντού την απόλυτη καταστροφή, θεωρώντας, προφανώς, ότι με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο κερδίζει η ίδια πόντους αλλά εξυπηρετεί και το εθνικό συμφέρον (το οποίο έχει αναλάβει μονοπωλιακά, όπως και την αγάπη για την πατρίδα, την ιστορία και κυρίως την ευνομία αυτής της κοινωνίας).
Εσχάτως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυρ. Μητσοτάκης, μας ενημέρωσε ότι ο ίδιος θα φροντίσει να επαναδιαπραγματευθεί όλα αυτά στα οποία έχει συμφωνήσει ο Αλ. Τσίπρας και ο ίδιος θα τα καταφέρει καλύτερα και επομένως τον συμφέρει να υποστηρίζει ότι η νυν κυβέρνηση είναι καταστροφική.
Βέβαια ποτέ ο κ. Μητσοτάκης δεν μας εξήγησε πως θα τα καταφέρει εκεί που απέτυχε ο κ. Τσίπρας και κυρίως το γιατί, οι δανειστές θα δεχθούν τις δικές του προτάσεις και κυρίως θα δεχθούν να ξεχάσουν τους κανόνες που ισχύουν.
Πιθανώς να μας κρατάει σε αγωνία και να μας το εξηγήσει όταν ο κ. Τσίπρας αποφασίσει να προκηρύξει εκλογές.
Έως τότε θα παραμείνουμε θεατές στο ίδιο έργο: πανηγυρισμούς στο Μαξίμου και δάκρυα για την Ελλάδα στην Πειραιώς…

Σοφία Ζαφείρη
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης