Τελευταία Νέα
Κερδισμένοι και Χαμένοι

Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (25/5)

tags :
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (25/5)
Αλλαγές σε λογιστικές πολιτικές
Χ.Α: Σχόλια, tips, παρατηρήσεις, αναλύσεις και επισημάνσεις (25/5)
Για τον πραγματικό επενδυτή που ξέρει τι θέλει στο χαρτοφυλάκιο του και τι εκπροσωπεί η κάθε μετοχή που αυτό περιλαμβάνει,… αυτά δεν τον αγγίζουν. Ξέρει, ότι ο τερματικός αγώνας είναι μαραθώνιος και ποιός θα κερδίσει στο τέλος ή τουλάχιστον έχει τις πλείστες των πιθανοτήτων για να τον κερδίσει. Ξέρει, ότι η κάθε μετοχή είναι ξεχωριστή, την ξέρει κι από την καλή κι από την ανάποδη…
  • Το να κοιτάζει ή να ασχολείται κανείς καθημερινά ή κάθε λίγο και λιγάκι με τα επί των τερματικών τεκταινόμενα συμμετέχοντας κι από πάνω, οδηγείται μαθηματικά στην αποτυχία, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που επιβεβαιώνουν απλά τον κανόνα.
Ο πραγματικός επενδυτής γνωρίζει εκ των προτέρων ότι την αγορά και ειδικότερα την ελληνική την διαμορφώνουν/επηρεάζουν με συντριπτικά ποσοστά συμμετοχής
  • Η ΤΕΧΝΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ,
  • Η ΑΓΟΡΑ ΠΑΡΑΓΩΓΩΝ,
  • Η ΜΟΧΛΕΥΣΗ και
  • O ΤΡΑΠΕΖΟΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ της που καθορίζουν/προσδιορίζουν την εκάστοτε γενική εικόνα.
Αυτά όμως ουδόλως τον επηρεάζουν γιατί αυτός κοιτάζει αποκλειστικά και μόνον την… ΕΙΔΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ…
Και αυτή την υποτιμητική κερδοσκοπία ο πραγματικός επενδυτής ξέρει να την εκμεταλλεύεται, τηρώντας μερικούς πολύ απλούς κανόνες… Που για τους πάρα πολλούς είναι απλά… Κινέζικα!!

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ – ΠΡΩΤΟ ΤΡΙΜΗΝΟ: Κοιτάμε τα συγκρίσιμα και βγάζουμε το συμπέρασμα… ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΤΕΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΦΥΣΙΚΑ και δεν μας ενθουσιάζει, κάθε άλλο μάλιστα...

***ΜΟΤΟR OIL: Καθαρά κέρδη τριμήνου μετά από φόρους 40,6 εκατ. ευρώ, από 89,29 εκατ. ευρώ. Κέρδη ανά μετοχή βασικά και απομειωμένα σε € 0,37 από 0,82 ευρώ. Ίδια Κεφάλαια 1,04 δισ. από 1,01 δισ. ευρώ, ΚΑΘΑΡΟΣ ΔΑΝΕΙΣΜΟΣ 347,5 εκατ. από 280 εκατ. ευρώ, ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΡΟΕΣ 72 εκατ. ευρώ από -15,7 εκατ. ευρώ το 2017, ΤΑΜΕΙΑΚΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ 563,7 εκατ. από 796,4 εκατ. ευρώ. Θα επανέλθουμε, αλλά τα δύσκολα τώρα αρχίζουν…
***ΣΗΜΕΙΩΣΗ: α) Αλλαγές σε λογιστικές πολιτικές

Αυτή η σημείωση εξηγεί την επίδραση της υιοθέτησης του ΔΠΧΑ 9 “Χρηματοοικονομικά Εργαλεία” στις οικονομικές καταστάσεις του Ομίλου και περιγράφει τις νέες λογιστικές πολιτικές που εφαρμόζονται από 1 Ιανουαρίου 2018, όπου αυτές διαφοροποιούνται από αυτές που εφαρμόζονταν στις προηγούμενες περιόδους.
  • Επίδραση στις οικονομικές καταστάσεις
    Ως αποτέλεσμα των αλλαγών στις λογιστικές πολιτικές της Εταιρίας, το υπόλοιπο έναρξης των “Κερδών εις Νέο” θα πρέπει να αναμορφωθεί.
  • Όπως εξηγείται παρακάτω, το ΔΠΧΑ 9 υιοθετήθηκε χωρίς την αναμόρφωση της συγκριτικής πληροφόρησης.
  • Οι αναταξινομήσεις και οι προσαρμογές συνεπώς που προκύπτουν από τους νέους κανόνες απομείωσης, δεν αντικατοπτρίζονται στον ισολογισμό της 31 Δεκεμβρίου 2017 αλλά αναγνωρίζονται στον ισολογισμό έναρξης της 1 Ιανουαρίου 2018.
  • Οι παρακάτω πίνακες δείχνουν τις προσαρμογές που αναγνωρίζονται σε κάθε χωριστό λογαριασμό.
  • Οι λογαριασμοί που δεν επηρεάσθηκαν από τις αλλαγές δεν περιλαμβάνονται.
  • Ως αποτέλεσμα τα υποσύνολα και τα σύνολα που αναφέρονται δεν μπορούν να επανυπολογισθούν από τα κονδύλια που παρουσιάζονται.
H ΣΥΝΕΧΕΙΑ στις σελ. 7 μέχρι 15 στο link… Οικονομική Κατάσταση ΜΟΤΟΡ ΟΪΛ Α.Ε. (2018,Τριμηνιαία,Μητρική-Ενοποιημένη).pdf
ΟΠΑΠ@9,5500 ευρώ: Θα ανακοινώσει ικανοποιητικά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, εκτιμά η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος σε έκθεσή της για τη μετοχή, στην οποία διατηρεί σύσταση “ΑΓΟΡΑ” και τιμή-στόχο στα 13,3000 ευρώ,υποδηλώνοντας περιθώρια ανόδου περί το 40% (ανακοινώνει αποτελέσματα στις 30 Μαϊου, μετά το κλείσιμο)
  • Οι αναλυτές της εκτιμούν ότι ο τζίρος του ομίλου θα αυξηθεί καθώς τα νέα προϊόντα (virtual games, VLTs) θα υπεραντισταθμίσουν τις αδύναμες επιδόσεις σε Κίνο, Πάμε Στοίχημα και Τζόκερ,
  • ενώ τα EBITDA αναμένεται να παραμένουν στάσιμα λόγω αυξημένου λειτουργικού κόστους και τα κέρδη εκτιμάται ότι θα υποχωρήσουν λόγω υψηλότερων δαπανών για αποσβέσεις.
  • Και προβλέπουν ότι ο όμιλος θα ανακοινώσει έσοδα 376 εκατ. το πρώτο τρίμηνο, αυξημένα κατά 5% σε ετήσια βάση, με τα EBITDA να διαμορφώνονται στα 79,5 εκατ. ευρώ με άνοδο 1% και τα καθαρά κέρδη να υποχωρούν 14% στα 33,6 εκατ. ευρώ.
ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Η εμπορευσιμότητα της μετοχής και η εν γένει εικόνα της στο ταμπλό απλά έρχεται για να επιβεβαιώσει την ασχετοσύνη και την νοοτροπία της συντριπτικής πλειοψηφίας των ενασχολούμενων με το Χ.Α. Γι αυτό και ρήμαξαν τα χαρτοφυλάκια τους, γι αυτό και τα έκαναν φύλλο και φτερό!!
  • ‘Ενα απλό παράδειγμα σε συνέχεια δεκάδων άλλων που είχαν προηγηθεί και τα οποία αργότερα χάρισαν απίστευτες αποδόσεις στο ταμπλό… Πάντα αναλογικά και συγκριτικά…
ΑΝΕΚ LINES: Αποτιμάται σε 14,55 εκατ. ευρώ, στη τιμή των 0,0785 ευρώ η μετοχή με ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ: Οριακά αρνητικά αλλά καθαρός τραπεζικός δανεισμός… 253 εκατ. ευρώ!!
P/E: αρνητικός ο δείκτης….
P/BV: αρνητικός
ΔΕΙΚΤΗΣ ΔΑΝ.ΜΟΧΛΕΥΣΗΣ: Εξωγήινος…
EV/Ebitda: Εξωγήινος
ΝΕΤ DEBT/EBITDA: 19,8
ΜΕΡΙΣΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ: —
http://www.bankingnews.gr/
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης