Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χρίσμα Τσίπρα σε Μπουτάρη - Οργανωμένη η εις βάρος του επίθεση από δυνάμεις της ακροδεξιάς - Αιχμές κατά ΝΔ

Χρίσμα Τσίπρα σε Μπουτάρη - Οργανωμένη η εις βάρος του επίθεση από δυνάμεις της ακροδεξιάς - Αιχμές κατά ΝΔ
Την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου και τον φρουρό του που στάθηκαν δίπλα του κατά τη διάρκεια της εις βάρος του επίθεσης παρουσίασε στον πρωθυπουργό ο κ. Μπουτάρης
(upd) Οργανωμένη από δυνάμεις της ακροδεξιάς χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο όπως είπε, ενθάρρυνε να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου.
«Η Θεσσαλονίκη πρέπει να μείνει μια πόλη δημοκρατική.
Άκουσα τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημοτικό συμβούλιο να λέει ότι θα είναι δήμαρχος μέχρι τα 100 του χρόνια.
Εγώ τον ενθάρρυνα να ηγηθεί ενός δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση με τον Γ. Μπουτάρη.
«Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει μια μακρά παράδοση, έχει μια μακρά παράδοση αγώνων και υπεράσπισης της δημοκρατίας αλλά έχει και μια μακρά παράδοση ενός μαύρου μετώπου - παλαιότερα το αποκαλούσαμε παρακράτος - ενός μετώπου εθνικισμού, ρατσισμού, μισαλλοδοξίας.
Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι ένας δήμαρχος που ανέλαβε πριν από μερικά χρόνια τη δημαρχία μιας πόλης που ήταν βυθισμένη στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στα χρέη.
Μπορεί να διαφωνεί κανείς μαζί του, πολιτικά, σε πολλά πράγματα αλλά πρέπει να του πιστώσουμε ότι κατάφερε να έχει σήμερα μια πόλη που παλεύει να λύσει τα προβλήματά της, μια πόλη ανοιχτή, μια πόλη δημοκρατική» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος τοποθετήθηκε και για την πρόσφατη επίθεση που δέχθηκε ο κ.Μπουτάρης.
«Επισκέφθηκα τον Δήμαρχο προκειμένου να του εκφράσω την άμεριστη συμπαράσταση και τη στήριξή μου μετά την επίθεση που δέχθηκε από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς.
Δεν πρόκεται για τυχαίο περιστατικό.
Την ίδια στιγμή που το σχέδιο αυτό εξελισσόταν κάποια πολιτικά πρόσωπα δημιουργούσαν το πολιτικό υπόβαθρό δικαιολόγησής του» είπε ο πρωθυπουργός.
«Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν είχε προηγούμενα με αυτούς τους ανθρώπους που του επιτέθηκαν, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης δεν πήγε για πρώτη φορά σε αυτή την εκδήλωση για να τιμήσει τον ποντιακό ελληνισμό, τη μέρα μνήμης για την γενοκτονία, πηγαίνει κάθε χρόνο» τόνισε ο κ. Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι επισκέφθηκε τον δήμαρχο για να εκφράσει τη συμπαράστασή του για τη δολοφονική επίθεση που δέχθηκε το προηγούμενο Σάββατο από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Τι είπαν νωρίτερα Τσίπρας - Μπουτάρης
Ο πρωθυπουργός έφτασε στις 10:30 στο δημαρχείο και στο προαύλιο τον υποδέχθηκαν ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, καθώς και οι δύο φρουροί του δημάρχου που ήταν μαζί του κατά την επίθεση που δέχθηκε το περασμένο Σάββατο, στην πλατεία του Λευκού Πύργου.
Κατά την άφιξη του πρωθυπουργού στο δημαρχείο, ο κ.Μπουτάρης αποκάλεσε σωματοφύλακα του την πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα, η οποία βρισκόταν καθ'όλη τη διάρκεια της επίθεσης στο πλευρό του δημάρχου.
«Η Καλυψώ, σωματοφύλακας» είπε χαμογελαστά ο κ. Μπουτάρης στον Αλέξη Τσίπρα, με τον κ. Τσίπρα να επαυξάνει, λέγοντας ότι «η Καλυψώ νομίζω ότι έφαγε τις πιο πολλές...».
Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης εκθείασε και τον αστυνομικό της προσωπικής του ασφάλειας, λέγοντας πως «είναι νο1 στην ασφάλεια. Εάν δεν είχε τρέξει να με σηκώσει...».
«Ό,τι δεν σε σκοτώνει σε κάνει πιο δυνατό» είπε ο πρωθυπουργός στον κ. Μπουτάρη, επισημαίνοντας ότι η στάση του έχει γίνει σύμβολο.
Μπορεί να λένε κάποιοι ότι η επίθεση ήταν τυχαία και αυθόρμητη, όμως ήταν οργανωμένη είπε ο πρωθυπουργός με τον κ.Μπουτάρη να ζητά από τον πρωθυπουργό να συζητήσει με τον αρμόδιο υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά, αν υπάρχει δυνατότητα, μέσω του facebook, να αποκλείονται συνομιλίες που προτρέπουν στην οργάνωση επιθέσεων από διάφορα άτομα.
«Βρήκες τον μπελά σου, συμβολοποιείς ένα ολόκληρο δημοκρατικό προοδευτικό μέτωπο απέναντι στη μαυρίλα κι αυτόν τον αγώνα πρέπει να τον δώσεις», είπε ο πρωθυπουργός στον Γιάννη Μπουτάρη, ενώ αναφέρθηκε και στην ιστορία της Θεσσαλονίκης, που, όπως είπε, από τη μια έχει μια μακρά παράδοση αγώνων αλλά υπάρχει και το μαύρο παρελθόν ρατσιστικών και εθνικιστικών γεγονότων.
Ακόμα, ο κ. Τσίπρας είπε ότι ευτυχώς που δεν υπήρχαν θύματα από αυτή τη φασιστική επίθεση εναντίον του δημάρχου.
«Είχαμε και άλλους τρεις που ταυτοποιήθηκαν χθες» απάντησε ο πρωθυπουργός για τους δράστες της επίθεσης.
Κατόπιν της συνάντησης ο πρωθυπουργός θα έχει συσκέψεις με συνεργάτες του στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη ενώ θα δώσει το παρών και στην κηδεία του Χάρυ Κλύνν.

(πρώτη ενημέρωση Παρασκευή 25/5 07:11)
www.bankingnews.gr

 

Οργανωμένη από δυνάμεις της ακροδεξιάς  χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας την επίθεση στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη.

Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης τόνισε ότι «επισκέφθηκα τον Δήμαρχο προκειμένου να του εκφράσω την άμεριστη συμπαράσταση και τη στήριξή μου μετά την επίθεση που δέχθηκε από οργανωμένες δυνάμεις της ακροδεξιάς.

Δεν πρόκεται για τυχαίο περιστατικο».

Παράλληλα ο πρωθυπουργός άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι  «την ίδια στιγμή που το σχέδιο αυτό εξελισσόταν κάποια πολιτικά πρόσωπα δημιουργούσαν το πολιτικό υπόβαθρό δικαιολόγησής του».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης