Τελευταία Νέα
Διεθνή

Β. Κορέα: Απροσδόκητη και εξαιρετικά λυπηρή η αναβολή της συνάντησης Kim – Trump

Β. Κορέα: Απροσδόκητη και εξαιρετικά λυπηρή η αναβολή της συνάντησης Kim – Trump
Παραμένουμε ανοικτοί στο διάλογο υποστήριξε η κυβέρνηση της Βόρειας Κορέας
Απροσδόκητη και εξαιρετικά λυπηρή χαρακτήρισε την αναβολή της συνάντησης του Kim Jong un και του Donald Trump, η οποία ήταν προγραμματισμένη για τις 12 Ιουνίου στη Σιγκαπούρη, η κυβέρνηση της Β. Κορέας.
«Αντιμετωπίσαμε με μεγάλο σεβασμό τις προσπάθειες του προέδρου Trump, που δεν είχαν προηγούμενο από οποιοδήποτε άλλον (αμερικανό) πρόεδρο, για να πραγματοποιηθεί η ιστορική σύνοδος κορυφής Βόρειας Κορέας – ΗΠΑ», τόνισε ο βορειοκορεάτης υφυπουργός Εξωτερικών Kim Kye Gwan, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.
«Επαναλαμβάνουμε προς τις ΗΠΑ την αποφασιστικότητά μας να συναντηθούμε πρόσωπο με πρόσωπο, ανά πάσα στιγμή και με οποιοδήποτε τρόπο, για να επιλύσουμε το πρόβλημα.
«Η ξαφνική ανακοίνωση περί ακύρωσης της συνόδου είναι απροσδόκητη για εμάς και μπορούμε να τη χαρακτηρίσουμε εξαιρετικά λυπηρή» υποστήριξε ο Gwan.
Σημειώνεται πως χθες Πέμπτη 24/5 ο Trump σε επιστολή ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Kim λόγω του κλίματος εχθρικότητας από την πλευρά της Β. Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης