Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ν. Κορέας εξακολουθούν να εργάζονται για συνομιλίες Trump – Kim Jong un

Οι ΥΠΕΞ ΗΠΑ και Ν. Κορέας εξακολουθούν να εργάζονται για συνομιλίες Trump – Kim Jong un
Τηλεφωνική επικοινωνία των M. Pompeo – Kang Kyung – wha
Την πρόθεση τους να συνεχίσουν να εργάζονται προκειμένου να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να διεξαχθούν συνομιλίες μεταξύ των ΗΠΑ και της Β. Κορέας εξέφρασαν ο υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, M. Pompeo και της Ν. Κορέας Kang Kyung – wha.
Σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ν. Κορέας οι δύο ΥΠΕΞ κατέληξαν σε αυτή τη συμφωνία μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν και αφού έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος Trump αποσύρεται από την προγραμματισμένη συνάντηση με τον Kim Jong un.
Επιπλέον, η νοτιοκορεατική κυβέρνηση διαμηνύει πως η Ν. Κορέα σκοπεύει να συνεχίσει τις προσπάθειές της για τη βελτίωση των σχέσεών της με τη Β. Κορέα.
«Η κυβέρνησή μας θα εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της, προκειμένου να εφαρμοστεί η συμφωνία στην οποία κατέληξαν στα τέλη του Απριλίου ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae in και ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Kim Jong un ενόψει της αποπυρηνικοποίησης της κορεατικής χερσονήσου.
Φαίνεται ότι η Βόρεια Κορέα παραμένει ειλικρινής όσον αφορά την εφαρμογή της συμφωνίας και στις προσπάθειες της για την αποπυρηνικοποίηση και την αποκατάσταση της ειρήνης» υπογράμμισε ο υπουργός Ενοποίησης της Ν. Κορέας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης