Τελευταία Νέα
Πολιτική

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση Τσίπρα έκοψε το φαγοπότι, τις μίζες και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι

Σκουρλέτης: Η κυβέρνηση Τσίπρα έκοψε το φαγοπότι, τις μίζες και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι
Οι αλλαγές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση θα μειώσουν το χάσμα μεταξύ του κέντρου και της περιφέρειας είπε ο κ.Σκουρλέτης
Την θέση ότι η κυβέρνηση Τσίπρα έκοψε το φαγοπότι, τις μίζες και τις συμφωνίες κάτω από το τραπέζι διατύπωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης κατά τη διάρκεια ομιλίας του χθες το βράδυ σε πολιτική συγκέντρωση στη Λάρισα.
«Αυτή η κυβέρνηση αντιμετώπισε πολλά από τα προβλήματα των δήμων και της αυτοδιοίκησης με αντικειμενικό τρόπο.
Οι δημόσιοι πόροι ανήκουν στους Έλληνες πολίτες και πρέπει να αξιοποιούνται με τον καλύτερο τρόπο.
Η αλήθεια είναι ότι πολλά πράγματα μπορεί να μη έχουν βελτιωθεί στη δημόσια διοίκηση παρά τα βήματα που γίνανε, αλλά αυτό που κόπηκε από την κυβέρνησή μας είναι το φαγοπότι, οι μίζες και οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι.
Από την προσωπική μου εμπειρία μπορώ να εξιστορήσω μεγάλες ιστορίες τόσο από αυτό το Υπουργείο όσο και από το Υπουργείο Ενέργειας, τότε δηλαδή που έρχονταν οι επιχειρηματίες και μας λέγανε πως δεν είμαστε σαν τους άλλους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Σκουρλέτης.
Αναφερόμενος στις πολιτικές που προωθούνται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο κ.Σκουρλέτης υποστήριξε ότι αυτές «θα μειώσουν το χάσμα ανάμεσα στο κέντρο και τη περιφέρεια«, για να συμπληρώσει πως «αυτή την αντίληψη η κυβέρνηση επιχειρεί να την ενσωματώσει στο νομοσχέδιο «Κλεισθένης» μέσα από ένα μοντέλο κατηγοριοποίησης των δήμων».
«Οι πόροι δεν μπορεί να κατευθύνονται μόνο από το πληθυσμιακό κριτήριο, αλλά πρέπει να μπουν άλλα ποιοτικά στοιχεία, όπως αν ένας δήμος είναι ηπειρωτικός, αγροτικός, νησιωτικός, αν έχει υψηλή ανεργία, αν έχει μεγάλο αγροτικό δίκτυο, δάση κτλ.
Όλες αυτές είναι παράμετροι που για πρώτη φορά μπαίνουν στην λογική του νομοσχεδίου που οδηγούν σε μια νέα μοντελοποίηση και σε ένα νέο τρόπο κατανομής και ενίσχυσης των ΟΤΑ» τόνισε ο κ.Σκουρλέτης.
Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας ο υπουργός Εσωτερικών εστίασε στο ότι το πρώτο τρίμηνο του έτους υπάρχει αύξηση 13% στις εξαγωγές.
«Η εξωστρέφεια είναι ένα νέο χαρακτηριστικό στοιχείο της οικονομίας» είπε ο κ.Σκουρλέτης, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη η πολιτεία «να ανοίξει δρόμους σε αυτές τις προσπάθειες του ιδιωτικού τομέα».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης