Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lagarde: Οι αγορές πιέζουν την Τουρκία - Να αφεθεί η Κεντρική Τράπεζα να κάνει τη δουλειά της

tags :
Lagarde: Οι αγορές πιέζουν την Τουρκία - Να αφεθεί η Κεντρική Τράπεζα να κάνει τη δουλειά της
Το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει πως η ενίσχυση του δολαρίου θα επηρέαζε αναπτυσσόμενες αγορές είπε η Lagarde
Την θέση ότι πράγματι η Τουρκία βρίσκεται υπό πίεση από τις αγορές διατύπωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, Christine Lagarde, η οποία ωστόσο υποστήριξε ότι η Τουρκία διαθέτει πολύ ισχυρά fundamentals.
Σε δηλώσεις της στην τηλεόραση του Bloomberg η Lagarde επέμεινε ιδιαίτερα στην ανάγκη να αφεθεί η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας να κάνει τη δουλειά της για την αντιμετώπιση της παρούσας κρίσης στην τουρκική οικονομία και στην τουρκική λίρα, αναφερόμενη προφανώς και στις πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan, ο οποίος ούτε λίγο ούτε πολύ υποστήριξε πως η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να δίνει λόγο και να λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις θέσεις του προέδρου.
«Είναι απαραίτητο η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας να είναι ανεξάρτητη.
Οι αγορές βλέπουν κάποιες ασυνέπειες στην πολιτική της Τουρκίας.
Ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας πρέπει να αφεθεί να κάνει τη δουλειά του» ανέφερε μεταξύ άλλων η Lagarde, η οποία πάντως υποστήριξε πως το ΔΝΤ είχε προειδοποιήσει πως η ενίσχυση του δολαρίου θα επηρέαζε αναπτυσσόμενες αγορές.
Πάντως, η επικεφαλής του ΔΝΤ εξέφρασε την ικανοποίηση της για το σημείο που βρίσκεται σήμερα η παγκόσμια οικονομία, επισημαίνοντας πως πατά σε πολύ ισχυρότερη βάση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης