Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω Ρωσίας - Στο -0,36% και τα 78,51 δολ. ανά βαρέλι το Brent

Συνεχίζεται η πτώση στις τιμές του πετρελαίου λόγω Ρωσίας - Στο -0,36% και τα 78,51 δολ. ανά βαρέλι το Brent
Το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,34% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 70,47 δολ. ανά βαρέλι
Πτωτικά κινείται και σήμερα Παρασκευή (25/5) το πετρέλαιο, το οποίο απομακρύνεται ακόμα περισσότερο από τα υψηλά τρεισήμισι ετών, καθώς η Ρωσία ενδέχεται να αυξήσει την παραγωγή της μετά τη συνάντηση με τον ΟΠΕΚ τον Ιούνιο 2018.
Ειδικότερα, περί τις 9:15 π.μ. το Brent υποχωρεί κατά -0,36% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 78,51 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,34% στα 70,47 δολ. ανά βαρέλι.
Από τις αρχές του 2017, τόσο ο ΟΠΕΚ όσο και η Ρωσία προχώρησαν σε σημαντικές περικοπές στην παραγωγή τους, με στόχο την εξισορρόπηση της αγοράς, με τη μείωση των εξαγωγών να ξεπερνάει τα 1,8 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Ωστόσο, η πλευρά της Μόσχας έχει εκφράσει την επιθυμία της να άρει τους περιορισμούς, με τον ρώσο υπουργό Ενέργειας, Alexander Novak, να αναφέρει ότι οι περιρισμοί στην παραγωγή θα μπορούσαν να «μετριαστούν» εάν οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία διαπιστώσουν ότι η αγορά πετρελαίου έχει σταθεροποιηθεί κατά τη συνάντηση του ερχόμενου μήνα.
Σημειώνεται ότι οι χώρες εντός και εκτός ΟΠΕΚ που συμμετέχουν στη συμφωνία έχουν προγραμματίσει συνάντηση στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου 2018, προκειμένου να εξετάσουν την πορεία των περικοπών και την κατάσταση της ενεργειακής αγοράς.
Παράλληλα, σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν και το Ιράν και η Βενεζουέλα, καθώς εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος των δύο χωρών, η παραγωγή τους θα μπορούσε να υποστεί σημαντική πτώση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης