Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,08% και τα 1.302,65 δολ. ανά ουγγιά

tags :
Οριακή πτώση καταγράφει ο χρυσός λόγω ανάκαμψης δολαρίου - Στο -0,08% και τα 1.302,65 δολ. ανά ουγγιά
Το αμερικανικό δολάριο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους
Πτωτικά κινείται σήμερα Παρασκευή (25/5) ο χρυσός, δεχόμενος πιέσεις από την ανάκαμψη του αμερικανικού δολαρίου, το οποίο παραμένοντα κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Ειδικότερα, περί τις 9:39 π.μ. το πολύτιμο μέταλλο υποχωρεί κατά -0,08% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 1.302,65 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό νόμισμα ενισχύεται κατά +0,16% έναντι του γεν Ιαπωνίας, στα 109,43 γεν.
Παράλληλα, ο δείκτης δολαρίου ΗΠΑ, ο οποίος μετρά την ισχύ του αμερικανικού νομίσματος έναντι έξι σημαντικών νομισμάτων, ενισχύεται κατά +0,16% στις 93,87 μονάδες, παραμένοντας κοντά στα ζώνη των 94ων μονάδων.
Το αμερικανικό νόμισμα παρέμεινε ανεπηρέαστο από την απόφαση του Donald Trump να αναβάλει τη συνάντηση με τον Kim Jong Un στις 12 Ιουνίου, γεγονός που θα μπορούσε να δημιουργήσει ξανά εντάσεις στην περιοχή.
Ο Trump αποφάσισε να αναβάλει την ιστορική συνάντηση με τον βορειοκορεάτη ηγέτη, επικαλούμενος την εχθρικότητα που χαρακτήρισε τις τελευταίες ανακοινώσεις της Πιονγιάνγκ, ενώ τόνισε ότι η σχετική εξέλιξη αποτελεί εμπόδιο τόσο για τη Βόρεια Κορέα όσο και για τον κόσμο.
Σημειώνεται ότι ο χρυσός επηρεάζεται σημαντικά από την πορεία του δολαρίου, καθώς το ισχυρότερο νόμισμα καθιστά το πολύτιμο μέταλλο περισσότερο δαπανηρό για τους κατόχους ξένου συναλλάγματος.
Αναφορικά με τα υπόλοιπα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,34% στα 16,63 δολ. ανά ουγγιά, την ίδια στιγμή που η πλατίνα υποχωρεί κατά -0,14% στα 911,30 δολ. ανά ουγγιά.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης