Τελευταία Νέα
Διεθνή

Reuters: Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εξετάζουν αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως

Reuters: Ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία εξετάζουν αύξηση της παραγωγής πετρελαίου κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως
Η τελική απόφαση για την πορεία της παραγωγής ΟΠΕΚ και Ρωσίας αναμένεται να ληφθεί τον Ιούνιο 2018
Το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου φαίνεται ότι εξετάζουν η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, οι οποίες συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, το οποίο επικαλείται πηγές με γνώση επί του ζητήματος.
Ειδικότερα, οι υπουργοί Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, της Ρωσίας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αναμένεται να συναντηθούν εντός της τρέχουσας εβδομάδας, προκειμένου να συζητήσουν για το πώς θα επαναφέρουν το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία ΟΠΕΚ στο 100%.
Σημειώνεται ότι το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών για τον Απρίλιο του 2018, το οποίο μεταφράζεται ως το ύψος των περικοπών που πραγματοποίησαν στην παραγωγή τους, ανήλθε στο 152%, ποσοστό κατά πολύ υψηλότερο σε σύγκριση με τον στόχο του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας.
Μάλιστα, η αύξηση της παραγωγής θα μπορούσε να αγγίξει τα 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως, προκειμένου να αντισταθμίσει την πτώση που έχει σημειωθεί τόσο στην παραγωγή της Βενεζουέλας, όσο και τους ενδεχόμενους περιορισμούς που μπορεί να προκύψουν στις εξαγωγές του Ιράν, εάν οι ΗΠΑ επιβάλουν νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης.
Οι σχετικές συζητήσεις έρχονται περίπου έναν μήνα πριν από την επίσημη συνάντηση των χωρών εντός και εκτός ΟΠΕΚ στη Βιέννη στις 22 Ιουνίου, προκειμένου να συζητηθεί η πορεία της συμφωνίας, καθώς και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται η αγορά πετρελαίου.
Σημειώνεται ότι το πετρέλαιο αντέδρασε αρνητικά στην παραπάνω είδηση, με το Brent να υποχωρεί κατά -0,93% στα 78,06 δολ. ανά βαρέλια, και το αμερικανικό αργό να καταγράφει πτώση της τάξεως του -0,62% στα 70,27 δολ. ανά βαρέλι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης