Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Οριακή άνοδος τους επιχειρηματικού κλίματος για τον Μάιο 2018 - Στις 102,2 μονάδες ο δείκτης Ifo

Γερμανία: Οριακή άνοδος τους επιχειρηματικού κλίματος για τον Μάιο 2018 - Στις 102,2 μονάδες ο δείκτης Ifo
Τα στοιχεία για το επιχειρηματικό κλίμα στη Γερμανία δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών
Μικρότερη του αναμενομένου ήταν η άνοδος του επιχειρηματικού κλίματος στη Γερμανία για τον Μάιο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/5) στοιχεία του οικονομικού ινστιτούτου Ifo, καθώς η οικονομία της χώρας επιχειρεί να ανακάμψει μετά από την επιβράδυνση των τελευταίων μηνών.
Ειδικότερα, ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo ενισχύθηκε στις 102,2 μονάδες, έναντι 102,1 μονάδων τον Απρίλιο του 2018, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν ο δείκτης να καταγράψει μεγαλύτερη άνοδο, αγγίζοντας τις 102,7 μονάδες.
Παράλληλα, οριακή άνοδο κατέγραψε και ο δείκτης που αφορά την τρέχουσα επιχειρηματική κατάσταση, και συγκεκριμένα στις 106 μονάδες, έναντι 105,8 μονάδων τον προηγούμενο μήνα.
Σε ότι αφορά τις προσδοκίες των επιχειρήσεων για τους επόμενους έξι μήνες, ο σχετικός δείκτης κατέγραψε περαιτέρω πτώση στις 98,5 μονάδες, έναντι 98,7 μονάδων τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.
Μάλιστα, τα παραπάνω στοιχεία αποδείθηκαν αρκετά κατώτερα σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, οι οποίοι ανέμεναν σημαντική άνοδο οτυ δείκτη στις 99,5 μονάδες.
Σημειώνεται ότι ο δείκτη Ifo βασίζεται σε έρευνα που πραγματοιείται σε 7.000 γερμανικές επιχειρήσεις στους κλάδους της μεταποίησης, των κατασκευών και του χονδρικού και λιανικού εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης