Τελευταία Νέα
Πολιτική

Tσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν πήγαινα σε εκλογές - Πάμε να πάρουμε πίσω το όνομα «Μακεδονία»

Tσίπρας: Θα ήμουν ανόητος αν πήγαινα σε εκλογές - Πάμε να πάρουμε πίσω το όνομα «Μακεδονία»
Ο πρωθυπουργός απάντησε στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών, κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να μην  προλάβει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή
Στα σενάρια περί πρόωρων εκλογών απάντησε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, ξεκαθαρίζοντας για άλλη μια φορά ότι αυτές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας. 
«Οι βουλευτικές εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο του 2019» δήλωσε ο πρωθυπουργός υπογραμμίζοντας πως «η αντιπολίτευση ονειρεύεται καρβέλια».
Ο κ. Τσίπρας είπε ότι οι εκλογές θα γίνουν με την εξάντληση της τετραετίας και αφού έχει βγει η χώρα από τα μνημόνια λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θα ήμουν ανόητος να μην θέλω να το ζήσω και αυτό.
Να είμαι ο πρωθυπουργός της χώρας χωρίς επιτροπεία».
O Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι επιδιώκει να μην προλάβει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τη χώρα στη μεταμνημονιακή εποχή.
«Θέλουν να μην προλάβει η κυβέρνηση να διαχειριστεί τη χώρα σε καθεστώς ελευθερίας και μη Μνημονιακής Επιτροπείας» υποστήριξε ο κ.Τσίπρας, τονίζοντας ότι «τρία χρόνια τώρα παλεύουμε να βγει η χώρα από τα μνημόνια». «Αφού βγει, θα έχουμε ένα χρόνο θητείας να υλοποιήσουμε δικές μας αποφάσεις και να κάνουμε δικό μας έργο» τόνισε ο πρωθυπουργός προκειμένου, όπως είπε, να δώσει δείγματα μιας άλλης πολιτικής, χωρίς τους περιορισμούς που ίσχυαν έως σήμερα.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «προχωράμε υπερασπιζόμενοι μια εθνική θέση», υποστηρίζοντας ότι «πάμε να πάρουμε πίσω το όνομα Μακεδονία».
«Επιδιώκουμε να πάρουμε πίσω κάτι που έχει παραδοθεί από άλλους, ενώ κάποιοι ανόητοι μας λένε ότι πάμε να δώσουμε», τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφέροντας ότι μία καθαρή λύση erga omnes στο θέμα του ονόματος, σε συνδυασμό με απάλειψη του αλυτρωτισμού από το Σύνταγμα της πΓΔΜ θα αποκλείσει ατυχείς ερμηνείες και παρεξηγήσεις γύρω από την Ιστορία της Μακεδονίας, που ανάγεται στην Αρχαία Ελλάδα.
«Οι βόρειοι γείτονές μας έχουν μια κρατική οντότητα που λέγεται "Μακεδονία" χωρίς να έχουν σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.
Το να κερδίσουμε έναν προσδιορισμό μπροστά από το όνομα "Μακεδονία" είναι μια μεγάλη νίκη», υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης