Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο

Γιατί είναι εγκληματικό λάθος η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie

tags :
Γιατί είναι εγκληματικό λάθος η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie
Η άποψη μας χωρίς περιστροφές είναι ότι η μετοχή της Folli Follie δεν θα έπρεπε να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, δεν θα έπρεπε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής.
Γιατί ήταν εγκληματικά απαράδεκτο λάθος η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie
Η άποψη μας χωρίς περιστροφές είναι ότι η μετοχή της Folli Follie δεν θα έπρεπε να τεθεί εκτός διαπραγμάτευσης, δεν θα έπρεπε να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής.
Πρόκειται για ένα εγκληματικό λάθος, ένα απαράδεκτο λάθος στο οποίο η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς θα έπρεπε να αποφύγει γαιτί η εταιρία έχει δείξει αδυναμία να παράσχει στοιχεία που σημαίνει ότι παραπλανούσε το επενδυτικό κοινό τόσο καιρό.
Γιατί;
Οι βασικοί λόγοι είναι οι εξής

1)Η αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής μιας εταιρίας που βρίσκεται σε κίνδυνο δεν γίνεται την 20η ημέρα αλλά την πρώτη ημέρα.
Επίσης εάν η Folli Follie ζήτησε την αναστολή με ποια αιτιολογία μετά την πτώση 75%;

Δεν μπορεί οι μέτοχοι να έχουν υποστεί ζημία 75% και επί 20 ημέρες η μετοχή να διαπραγματεύεται και η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ορθά να υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να ανασταλεί μια μετοχή γιατί θα πρέπει να παραμείνει σε καθεστώς εκτός διαπραγμάτευσης έως ότου παρουσιαστούν και αποκαλυφθούν όλα τα στοιχεία.
Πότε θα επανέλθει στο ταμπλό η Folli Follie όταν θα επισημοποιηθούν τα στοιχεία από τον ορκωτό που διεξάγει έλεγχο;
Θα υποστηρίξουν κάποιοι ότι με την αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής της Folli Follie θα εκτονωθεί η πίεση στο ελληνικό χρηματιστήριο αλλά η ουσία εδώ έχει να κάνει με την Folli Follie και τον ρόλο της στο χρηματιστήριο.

2)Δεν μπορεί μετά από τέτοιας κλίμακας χρηματιστηριακό χάος, η Folli Follie αντί να δίνει όλα τα στοιχεία για να αποδείξει στο επενδυτικό κοινό ότι είναι μια διαφανής και άμεμπτη εταιρία να ζητάει μετά το -75% στην μετοχή να ανασταλεί η διαπραγμάτευση της μετοχής δήθεν για να προστατευτεί από τους κακούς κερδοσκόπους.

3)Δεν μπορεί λίγο πριν την αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley Capital International στις 31 Μαΐου να λαμβάνονται αποφάσεις που δεν θα επιτρέψουν την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς.
Να σημειωθεί ότι αναμενόταν καθαρή εκροή από την Folli Folli λόγω MSCI καθώς έφυγε από την δείκτη Standard και μεταφέρθηκε στον small cup.

4)H μετοχή της Folli Follie έπρεπε να παραμείνει στο ελληνικό χρηματιστήριο και εάν η αγορά θεωρούσε ότι η αξία της εταιρίας είναι 3 ευρώ ή 1 ευρώ ή 10 ευρώ εκεί έπρεπε να διαπραγματεύεται.
Μια διοικητική απόφαση για να προστατευθεί η εταιρία από την χρηματιστηριακή καταστροφή είναι λάθος όταν δεν έχει στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς αλλά να βγάλει ένα μεγάλο άγχος από την εταιρία.

5)Με βάση τους τραπεζίτες μια εταιρία εάν θέλει ενημέρωση για τα ταμειακά διαθέσιμα της μπορεί να πάρει απαντήσεις σε λίγες ώρες από τις τράπεζες.
Η Folli Follie χρειάστηκε 20 ημέρες και ακόμη δεν έχει προσκομίσει στοιχεία.

6)Τι γίνεται με τα δάνεια και τα ομολογιακά;
Η FF Group έχει 496 εκατ μακροπρόθεσμο δανεισμό εκ των οποίων 472 εκατ ομολογιακά δάνεια.
Από τα ομολογιακά 150 εκατ είναι σε ελβετικό φράγκο και 115 εκατ βραχυπρόθεσμος δανεισμός.
Λήγουν ομολογιακά 250 εκατ τον Ιούλιο 2019.
Τα δάνεια και ομολογιακά είναι εξυπηρετούμενα σε αυτή την φάση, τι θα γίνει στο μέλλον είναι ένα ερωτηματικό που επίσης πρέπει να απαντήσει η εταιρία.

Υποσημείωση

Η Fosun δεν επιβεβαιώνει πληροφορίες του bankingnews ότι ελέγχεται στην Πορτογαλία για την Folli Follie.
Η πληροφορία δεν ισχύει αναφέρει η εταιρία και το επισημαίνουμε. 

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης