Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το α΄ 3μηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία

Βρετανία: Κατά 1,2% αναπτύχθηκε η οικονομία, σε ετήσια βάση, το α΄ 3μηνο 2018 - Κατώτερα των προσδοκιών τα στοιχεία
Ο ρυθμός ανάπτυξης της βρετανικής οικονομίας ήταν ο ασθενέσθερος των τελευταίων πέντε ετών
Με τους βραδύτερους ρυθμούς των τελευταίων πέντε ετών αναπτύχθηκε η οικονομία της Μεγάλης Βρετανίας για το πρώτο τρίμηνο του 2018, σύμφωνα με τα σημερινά (25/5) στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της χώρας, επιβεβαιώνοντας τις αρχικές εκτιμήσεις που είχαν δημοσιευθεί στα τέλη του προηγούμενου μήνα.
Ειδικότερα, το βρετανικό ΑΕΠ αναπτύχθηκε μόλις κατά 0,1% για το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, γεγονός που αποτελεί την ασθενέσθερη άνοδο από το τέταρτο τρίμηνο του 2012.
Παράλληλα, τα στοιχεία ήταν κατώτερα σε σύγκριση με το 0,3% που ανέμεναν οι αναλυτές, ενώ συνιστούν σημαντική επιβράδυνση από το 0,4% του τελευταίου τριμήνου του 2017.
Σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του προηγούμενου έτους, το ΑΕΠ της Μεγάλης Βρετανίας επεκτάθηκε κατά 1,2%, την ίδια στιγμή που οι αναλυτές ανέμεναν η ετήσια άνοδος να διαμορφωθεί στο 1,4%.
Όπως ανέφερε η ONS, ενώ οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες είχαν κάποιον αντίκτυπο στην οικονομία της Βρετανίας, η συνολική της επίδραση ήταν περιορισμένη, καθώς ενισχύθηκε ο ενεργειακός εφοδιασμός και οι πωλήσεις στο διαδίκτυο.
Η ανάλυση της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας έδειξε ότι η κατασκευαστική παραγωγή υποχώρησε κατά -2,7%, έναντι αρχικών εκτιμήσεων στο -3,3%, ενώ αντίθετα ο κλάδος υπηρεσιών κατέγραψε άνοδο της τάξεως του +0,3%.
Σημειώνεται ότι μετά την ανακοίνωση των προκαταρκτικών στοιχείων, ο εκπρόσωπος της βρετανικής κυβέρνησης, James Slack, είχε χαρακτηρίσει τα στοιχεία για το ΑΕΠ «ξεκάθαρα απογοητευτικά», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι «οι βάσεις της οικονομίας παραμένουν ισχυρές».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης