Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

ING: Η Ελλάδα, στην έξοδο από το μνημόνιο, με όλες τις δεσμεύσεις - Πολύτιμη λύση η ECCL

tags :
ING: Η Ελλάδα, στην έξοδο από το μνημόνιο, με όλες τις δεσμεύσεις - Πολύτιμη λύση η ECCL
Σύμφωνα με την ING, η συμφωνία για ECCL θα αποτελέσει πολύτιμη λύση για μια χώρα σαν την Ελλάδα, που παρουσιάζει άγνωστες προοπτικές ανάπτυξης
Η συμφωνία για ECCL θα αποτελέσει πολύτιμο εργαλείο για την Ελλάδα, δεδομένου ότι πρόκειται για μια χώρα που παρουσιάζει άγνωστες προοπτικές ανάπτυξης.
Αυτό αναφέρεται σε 2σέλιδη ανάλυση της ING στον απόηχο της συνεδρίασης του Eurogroup με τίτλο: Greece: Moving towards the exit («Ελλάδα: Κινείται προς την έξοδο»), που σας παρουσιάζει τo bankingnews.gr.
Μάλιστα, όπως προκύπτει από την ανάλυση, η έξοδος την Ελλάδας από τα μνημόνια κάθε άλλο παρά «καθαρή» θα είναι δεδομένων των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης.
«Η Ελλάδα συνεχίζει να κινείται προς την έξοδο από το πρόγραμμα διάσωσης.
Καμία αναφορά δεν έχει γίνει για το "πόσο" καθαρή θα είναι η έξοδος, αλλά τα πρόσθετα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί η Ελλάδα στο συμπληρωματικό MoU κάνει την επιλογή του "clean" λιγότερη πολύτιμη από πολιτικής άποψης» επισημαίνεται στη σχετική ανάλυση.

«Τρέξιμο» για τις μεταρρυθμίσεις

Σύμφωνα με την ING, το χθεσινό (24/5/2018) Eurogroup έριξε λίγο φως στη τεχνική συμφωνία (SLA) που επιτεύχθηκε μεταξύ της Ελλάδας και των Θεσμών στο πλαίσιο της τέταρτης αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος διάσωσης.
«Θα περιλαμβάνει πρόσθετο πακέτο μεταρρυθμίσεων, που θα εφαρμοστούν τις επόμενες εβδομάδες.
Όπως επιβεβαίωσε ο Ευρωπαίος επίτροπος, Pierre Moscovici, ο στόχος είναι η επίτευξη συμφωνία σχετικά με τους όρους εξόδου της Ελλάδας από το πρόγραμμα στην επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup στις 21 Ιουνίου.

Θα επιταχυνθούν οι διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Σύμφωνα πάντα με την ING, ο αγώνας δρόμος για την εφαρμογή των τελευταίων μεταρρυθμίσεων θα γίνει παράλληλα με τις διαπραγματεύσεις για την ελάφρυνση του χρέους, που αναμένεται να εφαρμοστεί στο τέλος του προγράμματος.

Οι δεσμεύσεις της Ελλάδας επεκτείνονται και μετά το τέλος του προγράμματος

Το προσχέδιο του συμπληρωματικού MoU δείχνει ξεκάθαρα ότι το τέλος του τρίτου ελληνικού προγράμματος διάσωσης (στα τέλη Αυγούστου) δεν θα σημάνει το τέλος των περιορισμών από το εξωτερικό, παρ' όλου που η Ελλάδα δεν θα χρηματοδοτείται.
«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί να υλοποιήσει τουλάχιστον 20 δεσμεύσεις έως το 2022» αναφέρουν οι αναλυτές της ING.


www.bankignews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης