Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η αναμέτρηση του Γ.Δ. με τις 770-767 μονάδες και ο κίνδυνος πτώσης έως τις 730 μονάδες

Μάνθος (Δυναμική ΑΧΕ): Η αναμέτρηση του Γ.Δ. με τις 770-767 μονάδες και ο κίνδυνος πτώσης έως τις 730 μονάδες
Δεν κατάφερε τις προηγούμενες μέρες η αγορά να βρεθεί πάνω από τις 805 μονάδες που ήταν το ζητούμενο
Κάτισχνος ο Γενικός Δείκτης του ελληνικού χρηματιστηρίου έχει μπει σε διαδικασία μετωπικής με τη ζώνη στήριξης των 770 με 767 μονάδων έχοντας «κάψει» το ζητούμενο της διαγραμματικής επαναφοράς του άνω των 805 μονάδων, που είχαμε θέσει στην προηγούμενη εβδομαδιαία τεχνική ανάλυση, σημειώνει στο εβδομαδιαίο του τεχνικό σχόλιο, ο Απόστολος Μάνθος, υπεύθυνος τεχνικής ανάλυσης στη Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ.
Καθοδική διάτρηση των 767 μονάδων με αύξηση στο τζίρο συναλλαγών θα ανοίξει την καταπακτή για τις 740 με 730 μονάδες με ότι αυτό συνεπάγεται για την αγορά και τις μετοχές που απαρτίζουν το δείκτη, αναφέρει ο αναλυτής.
Βραχυχρόνια θετική χροιά η αποτύπωση ημερήσιων κλεισιμάτων άνω της προηγούμενης «δεξαμενής» ρευστοποιήσεων στις 785 μονάδες.
Η καθοδική λύση της στήριξης των 2060 μονάδων για το δείκτη της υψηλής κεφαλαιοποίησης FTSE 25 έδωσε, όπως είχαμε δηλώσει, τιμές κοντά στη σημαντική περιοχή στήριξης των 2017 με 2000 μονάδων ενεργοποιώντας έτσι μια πρώτη ανοδική αντίδραση των αγοραστών.
Η σαθρότητα της κίνησης αυτής, που βρίσκεται εν εξελίξει, θα καθορίσει τις επόμενες δύο συνεδριάσεις της Τρίτης και της Τετάρτης καθώς εάν αποτυπωθεί σχηματισμός βραχυχρόνιας πτωτικής λήξης μπορεί να προσφέρει ανωφερή κίνηση προς το επίπεδο των 2080 μονάδων.
Άρνηση όμως καταγραφής ανοδικού πατήματος άνω των 2045 μονάδων θα επαναφέρει το FTSE 25 σε πτωτικό φλερτ με τις 2000 μονάδες, σημειώνει ο κ.Μάνθος.
Και στον Τραπεζικό Δείκτη η ανεπιτυχής διακράτηση του επιπέδου στήριξης των 900 μονάδων άνοιξε καθοδικά το δρόμο για την επόμενη στήριξη των 830 μονάδων.
Πιθανή καταστρατήγηση και των 830 μονάδων θα ενεργοποιήσει έντονες τεχνικές ρευστοποιήσεις βάζοντας πλέον ως αρχικό στόχο τα χαμηλά του περασμένου Μαρτίου στις 760 μονάδες.
Θετική αλλαγή σκηνικού μόνο με την αποτύπωση τουλάχιστον δύο ημερήσιων κλεισιμάτων άνω των 900 μονάδων, καταλήγει ο αναλυτής.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης