Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Αναβάθμιση της Navios Maritime Holdings από την S&P, σε «Β» - Σταθερό το outlook

tags :
Αναβάθμιση της Navios Maritime Holdings από την S&P, σε «Β» - Σταθερό το outlook
Αναβάθμιση της Navios από τη Standard & Poor’s
Μόλις δύο μήνες αφότου μετέβαλε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Navios Maritime Partners (συμφερόντων Αγγελικής Φράγκου) σε «B+» από «Β», η Standard & Poor’s αναβαθμίζει το αξιόχρεο της Navios Maritime Holdings, σε «Β» από «Β-», ορίζοντας σε σταθερές τις προοπτικές (outlook).
Όπως και στην έκθεση του Μαρτίου 2018, ο αμερικανικός οίκος επικαλείται τη βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων, με ώθηση από την ανάκαμψη των ναύλων στην αγορά χύδην φορτίων το 2017, σε ένα μέσο όρο 15.000 δολάρια/ημέρα για τα πλοία Capesize και 10.500 δολάρια/ για τα πλοία Panamax, από περίπου 8.000 δολάρια/ημέρα και 6.000 δολάρια/ημέρα αντίστοιχα, το 2016, θα συνεχιστεί έως το 2018.
Σύμφωνα με την S&P για το 2018, τα ναύλα θα κυμανθούν για τα πλοία Capesize στα 18.000 δολάρια/ημέρα και για τα Panamax στα 12.000 δολάρια/ημέρα.
Οι αυξήσεις των ναύλων οφείλονται στην αύξηση της ζήτησης για σιδηρομεταλλεύματα, άνθρακα κυρίως από την Κίνα, που είναι ο μεγαλύτερος εισαγωγέας βασικών εμπορευμάτων στον κόσμο αλλά και στο γεγονός ότι οι ναυπηγήσεις καινούργιων πλοίων βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά.
Όπως αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης, οι ταμειακές ροές της Navios Partners αναμένεται να βελτιωθούν με αποτέλεσμα την καλύτερη εξυπηρέτηση του χρέους της εταιρίας.
Τα EBITDA αναμένεται να διαμορφωθούν στα 140 εκατ. δολάρια το 2018 από περίπου 108 εκατ. δολάρια το 2017.
Όσον αφορά το χρέος της ναυτιλιακής, αναμένεται να διαμορφωθεί περίπου στα 490 εκατ. δολάρια στο τέλος Δεκεμβρίου του 2018.
Επίσης, η Navios Logistics (η Navios Holdings κατέχει το 63,8%) αναμένεται να πετύχει EBITDA τουλάχιστον 39 εκατ. δολαρίων για το τρέχον έτος, ενώ για τη Navios Holdings το αντίστοιχο ποσό ανέρχεται σε 200 εκατ. δολάρια, έναντι 105 εκατ. το 2017.
Σε αντίθετο κλίμα, η S&P Global Ratings υποβάθμισε σε «Β-», από «Β», την πετρελαϊκή Navios Maritime Acquisition, με το outlook να ορίζεται σε σταθερό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης