Τελευταία Νέα
Διεθνή

Putin: Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας – Αιτία ο προστατευτισμός

tags :
Putin: Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας – Αιτία ο προστατευτισμός
«Βέλη» από τον Ρώσο Πρόεδρο στις χώρες που εφαρμόζουν προστατευτικές πολιτικές 
Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας από τον ολοένα ενισχυόμενο προστατευτισμό, ανέφερε ο Ρώσος Πρόεδρος Vladimir Putin, χωρίς να κατονομάσει τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Donald Trump.
Μιλώντας από το βήμα του Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης (St. Petersburg International Economic Forum, SPIEF), σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Russia Today» ο κ. Putin εξέφρασε την ανάγκη συνεργασίας των κρατών σε παγκόσμιο επίπεδο, προκειμένου να αποφευχθεί η «παγίδα» του προστατευτισμού και να θεσπιστούν νόμοι για τη λειτουργία της οικονομίας.
«Το σύστημα πολυμερούς συνεργασίας, το οποίο χρειάστηκε χρόνια για να οικοδομηθεί, δεν μπορεί πλέον να εξελιχθεί.
Είναι σπασμένο με έναν πολύ ακατέργαστο τρόπο.
Η παραβίαση των κανόνων γίνεται ο νέος κανόνας.
Εκτός από τις παραδοσιακές μορφές προστατευτισμού όπως οι εμπορικοί δασμοί, οι χώρες χρησιμοποιούν πλέον νέους τρόπους για να υπονομεύσουν τον ανταγωνισμό, όπως οι μονομερείς οικονομικές κυρώσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η ικανότητα επιβολής κυρώσεων αυθαίρετα και χωρίς κανέναν έλεγχο, ενθαρρύνει τον πειρασμό να χρησιμοποιηθούν ξανά και ξανά τα εν λόγω «εργαλεία», ανεξάρτητα από την πολιτική πίστη, τις συζητήσεις για αλληλεγγύη, τις προηγούμενες συμφωνίες και τη μακρά συνεργασία, συμπλήρωσε.
Ο Πούτιν ζήτησε την αλλαγή της πορείας, την υπεράσπιση του ελεύθερου εμπορίου και τη ρύθμιση της παγκόσμιας οικονομίας βάσει κανόνων, η οποία θα αμβλύνει το χάος που προκύπτει από τους ταχύτατους τεχνολογικούς μετασχηματισμούς που προκύπτουν από την ανάπτυξη της ψηφιακής τεχνολογίας.
«Η παραβίαση των υφιστάμενων κανόνων και η απώλεια εμπιστοσύνης, ενδέχεται να οδηγήσουν σε μια συστημική κρίση, την οποία ο κόσμος δεν έχει δει βιώσει ποτέ», σχολίασε, ενώ, καταλήγοντας, υπεραμύνθηκε για ακόμη μία φορά του ελεύθερου εμπορίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης