Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

QCM: Ορθή απόφαση η αναστολή διαπραγμάτευσης για FF - Είναι ένα... σάπιο μήλο

tags :
QCM: Ορθή απόφαση η αναστολή διαπραγμάτευσης για FF - Είναι ένα... σάπιο μήλο
Δικαιωμένη από τις εξελίξεις στη Folli Follie δηλώνει η QCM
Νέα παρέμβαση από την εταιρεία QCM για το θέμα της Folli Follie, καθώς μέσω ανακοίνωσής της υποστηρίζει ότι ορθά υπήρξε αναστολή διαπραγμάτευσης της μετοχής και προσθέτει ότι και η ίδια όπως και η ελληνική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς περιμένει, με αγωνία, να λάβει τα στοιχεία που έχει ζητήσει από την ελληνική εταιρεία.
Στην ανακοίνωση της QCM τονίζεται ότι «φυσικά, οι ρυθμιστικές αρχές δικαιωματικά θα έχουν την τελευταία λέξη σχετικά με αυτή την κατάσταση και έως ότου αυτοί εκφραστούν με οριστικό τρόπο και ως εκ τούτου η QCM θα περιμένει και θα δει πριν δηλώσει "νίκη".
Σαφώς τρεις εβδομάδες μετά το report μας δεν βλέπουμε κάποιες απτές πληροφορίες που να αντικρούουν τη θέση μας, ενώ αντίθετα αρκετά στοιχεία ξεκάθαρα την επιβεβαιώνουν.
Θεωρούμε ότι η διακοπή διαπραγμάτευσης της μετοχής της εταιρείας ήταν μία ορθή κίνηση εκ μέρους των αρχών.
Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι η Ελληνική Επιτροπή Ελέγχου Κεφαλαιαγοράς έδρασε με απόλυτα επαγγελματικό τρόπο.
Η καθυστέρηση δημιουργεί ενδείξεις σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα της εταιρείας που αποτελεί μεγάλη ανησυχία: όπως αρκετοί έχουν παρατηρήσει, μία τέτοια πληροφορία μπορεί να συγκεντρωθεί και να δοθεί εντός μερικών ωρών.
Η αδυναμία της FF να ανακοινώσει οτιδήποτε μετά από τρεις εβδομάδες μας λέει κάτι, από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουν καταθέσει κάποια λογική εξήγηση γι’ αυτήν την καθυστέρηση.
Είμαστε πολύ ευτυχείς, για μία ακόμη φορά, που συμβάλουμε στην καλύτερη λειτουργία των αγορών και που έχουμε βοηθήσει να βγει από το «καλάθι» κάτι που εμείς θεωρούμε ως «σάπιο μήλο».
Αν και κατανοούμε τους επενδυτές που έχουν χάσει χρήματα καθώς εμπιστεύθηκαν τη διοίκηση της Folli Follie, θεωρούμε ότι κάναμε το σωστό και ταυτόχρονα βοηθήσαμε κάποιους επενδυτές να μην προχωρήσουν σε αγορά της συγκεκριμένης μετοχής.
Θα θέλαμε όλες οι ανέντιμες εταιρείες να γνωρίζουν ότι και στο μέλλον η QCM θα παρακολουθεί στενά και θα παρέμβει ώστε να προστατεύσει τους μικροεπενδυτές αλλά και να στηρίξει τους δικούς της μετόχους».



www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης