Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καταρρέει ο «μαύρος χρυσός» - Putin: Ικανοποιημένη η Ρωσία με τιμές πετρελαίου στα 60 δολάρια

tags :
Καταρρέει ο «μαύρος χρυσός» - Putin: Ικανοποιημένη η Ρωσία με τιμές πετρελαίου στα 60 δολάρια
Ραγδαία υποχώρηση στο πετρέλαιο μετά τις δηλώσεις Putin 
Σημαντικές απώλειες καταγράφουν οι τιμές αργού (σχιστολιθικού) και πετρελαίου Brent, στον απόηχο των δηλώσεων του Vladimir Putin, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η Ρωσία είναι «πλήρως» ικανοποιημένη με τον «μαύρο χρυσό» στα 60 δολάρια ανά βαρέλι.
Στις 20:00, τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης (futures) Ιουλίου 2018 για το αργό πετρέλαιο διαπραγματεύονται -στη Νέα Υόρκη- στα 67,8 δολάρια ανά βαρέλι, έπειτα από ημερήσια πτώση της τάξεως του 4,2%!
Την ίδια στιγμή, το Brent υποχωρεί κατά 3,2%, στα 76,3 δολάρια ανά βαρέλι.
Πριν τις δηλώσεις, το πετρέλαιο υποχωρούσε κατά περίπου 2%.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αύξησης της παραγωγής πετρελαίου, σχολιάζοντας το σχετικό δημοσίευμα του Reuters, το οποία κάνει λόγο για άνοδο της παραγωγής του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας κατά 1 εκατ. βαρέλια ημερησίως.
Όπως ανέφερε, οι χώρες που συμμετέχουν στη συμφωνία του ΟΠΕΚ θα συζητήσουν όλες τις διαθέσιμες προτάσεις κατά τη διάρκεια της συνάντησης που θα έχουν στις 22 Ιουνίου στη Βιέννη.
Ωστόσο, έσπευσε να διευκρινίσει ότι η Μόσχα «θα εφαρμόσει πλήρως τη συμφωνία του ΟΠΕΚ και κατά τον Μάιο του 2018», παρά το γεγονός ότι το ποσοστό συμμόρφωσης των χωρών απέναντι στη συμφωνία είναι μεγαλύτερο σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου της Σαουδικής Αραβίας, Khalid Al Falih, ανέφερε ότι είναι πιθανό να σημειωθεί μία σταδιακή αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου κατά το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Διαβάστε: Putin: Η παγκόσμια οικονομία απειλείται με τη μεγαλύτερη κρίση της ιστορίας – Αιτία ο προστατευτισμός

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης