Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στα 1.303,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 1%

Οριακές απώλειες για τον χρυσό, στα 1.303,70 δολ. ανά ουγγιά - Εβδομαδιαία άνοδος 1%
Με οριακές απώλειες έκλεισε ο χρυσός, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα αντιστάθμισε τις πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου
Με οριακές απώλειες έκλεισε σήμερα (25/5/2018) ο χρυσός, καθώς η γεωπολιτική αβεβαιότητα αντιστάθμισε τις πιέσεις από την ανάκαμψη του δολαρίου, το οποίο παραμένει κοντά στα υψηλότερα επίπεδα του τρέχοντος έτους.
Δύο ημέρες αφότου ξεπέρασε τις 94 μονάδες για πρώτη φορά το τρέχον έτος, ο δείκτης του δολαρίου ICE U.S. Dollar Index, που παρακολουθεί το αμερικανικό νόμισμα έναντι ενός καλαθιού έξι σημαντικών νομισμάτων, διαπραγματεύεται εκ νέου πάνω από το προαναφερθέν όριο, παρά την υποχώρηση στις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ.
Το δολάριο δέχεται μεταξύ άλλων ώθηση από τα πρόσφατα πρακτικά της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Federal Reserve, Fed), τα οποία προαναγγέλλουν μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά τη συνεδρίαση του Ιουνίου.
Το αμερικανικό νόμισμα παρέμεινε ανεπηρέαστο και από την απόφαση του αμερικανικού προέδρου, Donald Trump, να αναβάλει τη συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Kim Jong Un, που θα μπορούσε να δημιουργήσει ξανά εντάσεις στην περιοχή.
Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο αμερικανός πρόεδρος, Donald Trump, επικαλέστηκε την «εχθρότητα» από την πλευρά της Βόρειας Κορέας ως κύρια αιτία για την αναβολή της συνάντησής του με τον Kim Jong Un, η Πιονγκιάνγκ δήλωσε σήμερα ότι εξακολουθεί να ευελπιστεί ότι τα οποιαδήποτε ζητήματα μεταξύ των δύο πλευρών θα επιλυθούν και ότι η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί κανονικά, αν και χαρακτήρισε την εξέλιξη «απροσδόκητη και εξαιρετικά λυπηρή».
Εξάλλου, ο ίδιος ο Trump εμφανίστηκε σήμερα πιο… διαλλακτικός, αφήνοντας εκ νέου ανοικτό το ενδεχόμενο να συναντήσει τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Έτσι, η τιμή του συμβολαίου του χρυσού παραδόσεως Ιουνίου έκλεισε με οριακές απώλειες κάτω του 0,1% ή 70 σεντς, στα 1.303,70 δολ. ανά ουγγιά.
Την ίδια ώρα, το ευρώ υποχωρούσε κατά 0,5% έναντι του δολαρίου, στο 1,166 δολ., ενώ το αμερικανικό νόμισμα ενισχυόταν κατά 0,2% έναντι του γιεν, στα 109,4 γιεν.
Σημειώνεται ότι το ενδυναμωμένο δολάριο τείνει να ασκεί πιέσεις στα εμπορεύματα που συνδέονται με το νόμισμα, όπως ο χρυσός, καθώς καθίσταται ακριβότερη η αγορά τους από κατόχους άλλων νομισμάτων.
Στο σύνολο της εβδομάδας, ο χρυσός σημείωσε άνοδο σχεδόν 1%.
Στο επίκεντρο παραμένουν και οι δηλώσεις αξιωματούχων της Fed, με τους επενδυτές να προσπαθούν να εντοπίσουν ενδείξεις σχετικά με τις επόμενες κινήσεις νομισματικής πολιτικής.
Ο πρόεδρος της Fed του Ντάλας, Robert Kaplan, εξέφρασε σήμερα την ανάγκη για μια «σταδιακή» μετάβαση της νομισματικής πολιτικής, μία ημέρα αφότου ανέφερε ότι η κεντρική τράπεζα θα πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια περίπου τέσσερις φορές πριν φτάσει σε επίπεδο ισορροπίας.


www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης