Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΕΕ-προστασία δεδομένων: Ιστότοποι αμερικανικών εφημερίδων δεν είναι επισκέψιμοι στην Ευρώπη

tags :
ΕΕ-προστασία δεδομένων: Ιστότοποι αμερικανικών εφημερίδων δεν είναι επισκέψιμοι στην Ευρώπη
ΕΕ-προστασία δεδομένων: Ιστότοποι αμερικανικών εφημερίδων δεν είναι επισκέψιμοι στην Ευρώπη
Πολλοί ιστότοποι αμερικανικών εφημερίδων, μεταξύ των οποίων αυτός των Los Angeles Times, δεν ήταν επισκέψιμοι από την ΕΕ σήμερα (25/5), μετά την εφαρμογή στην ΕΕ των νέων πιο αυστηρών κανονισμών για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην Ευρώπη.
"Δυστυχώς ο ιστότοπός μας δεν είναι τώρα διαθέσιμος στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες", αναφερόταν στους ιστοτόπους των Los Angeles Times, Chicago Tribune, Baltimore Sun και Orlando Sentinel.
Στην ανακοίνωση αυτή αναφερόταν επίσης ότι οι εφημερίδες αυτές του ομίλου Tronc δεσμεύονται να ερευνήσουν "τις επιλογές" που έχουν για να είναι παρούσες στην αγορά της ΕΕ, όπως και "τεχνικές λύσεις για να συμμορφωθούν με τους νέους κανονισμούς".
Άλλες εφημερίδες στις οποίες δεν υπάρχει επίσης πρόσβαση από την Ευρώπη, όπως οι Saint-Louis Post-Dispatch ή η Arizona Daily Sun, αναφέρουν επίσης ρητά στον ιστότοπό τους ότι από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος ευρωπαϊκός Γενικός Κανονισμός για την Προστασία Προσωπικών Δεδομένων (GDPR, RGPD) για να εξηγήσουν την αδυναμία πρόσβασης σε αυτούς.
Η νέα αυτή ευρωπαϊκή νομοθεσία επιβάλλει κυρίως σε όλες τις επιχειρήσεις να ζητούν "ρητή και θετική συγκατάθεση" για να μπορούν να χρησιμοποιούν προσωπικά δεδομένα που συγκεντρώθηκαν ή γίνεται η διαχείρισή τους στην ΕΕ.
Οι επιχειρήσεις θα είναι αντιμέτωπες με κυρώσεις οι οποίες μπορεί να ανέλθουν σε έως και 20 εκατομμύρια ευρώ ή στο 4% του συνολικού ετήσιου τζίρου τους, αν παραβιάσουν τους κανονισμούς αυτούς, που υιοθετήθηκε μεν το 2016, αλλά σήμερα τέθηκαν σε εφαρμογή έπειτα από περιθώριο δύο ετών που δόθηκε στις αρχές και τις επιχειρήσεις για να μπορέσουν να προετοιμαστούν.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης