Τελευταία Νέα
Διεθνή

Συγχωνεύσεις και εξαγορές 2 τρισ. δολαρίων μέχρι στιγμής το 2018

tags :
Συγχωνεύσεις και εξαγορές 2 τρισ. δολαρίων μέχρι στιγμής το 2018
Στα ύψη η δραστηριότητα συγχωνεύσεων παγκοσμίως το 2018
Συγχωνεύσεις και εξαγορές συνολικού ύψους περίπου 2 τρισεκ. δολαρίων έχουν λάβει χώρα μέχρι στιγμής το τρέχον έτος, σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει η Thomson Reuters.
Αν η δραστηριότητα συνεχιστεί με τους ίδιους ρυθμούς, τότε ενδέχεται να καταρριφθεί το ρεκόρ των 4,7 τρισεκ. δολαρίων του 2015!
Η μεγαλύτερη εξαγορά είναι αυτή της Express Scripts από την Health insurer Cigna, έναντι 67 δισεκ. δολαρίων, ενώ ακολουθούν τα mega-deals μεταξύ Takeda και Shire (62 δισεκ. δολάρια), E.On και Innogy (27 δισεκ. δολάρια), Sprint και T-Mobile (26 δισεκ. δολάρια), Marathon Petroleum και Andeavor (23 δισεκ. δολάρια), Vodafone και Liberty Global (22 δισεκ. δολάρια), Keurig Green Mountain και Dr Pepper Snapple (20 δισεκ. δολάρια).
Υπενθυμίζεται ότι, για το σύνολο του περασμένου έτους, η συνολική αξία των συγχωνεύσεων και εξαγορών ξεπέρασε τα 3 τρισεκ. δολάρια.



Ο Δεκέμβριος 2017 ήταν ένας ιδιαίτερα δραστήριος μήνας, με τις εταιρείες Amazon, Facebook και Netflix να φροντίζουν να προχωρήσουν σε εξαγορές εταιρειών εκτός των βασικών κλάδων στους οποίους δραστηριοποιούνται.
Η συνολική αξία των εξαγορών και συγχωνεύσεων έφθασε στα 3,5 τρισ. δολάρια το 2017, σημειώνοντας πτώση 1% σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Οι ΗΠΑ παρέμεινα η χώρα με τη μεγαλύτερη δραστηριότητα, με την αξία των συμφωνιών να αγγίζει τα 1,4 τρισ. δολάρια, αν και ο συνολικός όγκος των εξαγορών και συγχωνεύσεων υποχώρησε 16% σε σύγκριση με το 2016.



Το σύνολο των συμφωνιών εξαγορών και συγχωνεύσεων στις ΗΠΑ, πάντως, έφθασε σε επίπεδο ρεκόρ καθώς τα deals ξεπέρασαν τα 12.400, καθώς υπήρξαν αρκετές συμφωνίες το ύψος των οποίων ήταν χαμηλότερο από ένα δισ. δολάρια.



Η δραστηριότητα στην περιοχή Ασίας – Ειρηνικού οδήγησε σε συμφωνίες αξίας 911,6 δισ. δολαρίων, με άνοδο 11% σε σύγκριση με το 2016.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης