Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Σε ελεύθερη πτώση ο μαύρος χρυσός - Απώλειες -4% για το αμερικανικό αργό και -3% για το Brent

Σε ελεύθερη πτώση ο μαύρος χρυσός - Απώλειες -4% για το αμερικανικό αργό και -3% για το Brent
Πιθανή η διακοπή της συμφωνίας μεταξύ ΟΠΕΚ και Ρωσίας για μείωση της ημερήσιας παραγωγής πετρελαίου
Σε ελεύθερη πτώση βρέθηκαν οι τιμές του μαύρου χρυσού κατά τη σημερινή (25/5) συνεδρίαση καθώς ενισχύθηκε η φημολογία ότι ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία θα προχωρήσουν σε διακοπή της συμφωνίας μείωσης παραγωγής, γεγονός το οποίο θα οδηγήσει σε αθρόα αύξηση των ποσοτήτων πετρελαίου που διοχετεύονται στις διεθνείς αγορές.
Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας, Alexander Novak και ο Σαουδάραβας ομόλογός του Khalid Al-Falih συναντήθηκαν στη Μόσχα για να συζητήσουν το εν λόγω θέμα, χωρίς, πάντως, να προχωρήσουν σε δηλώσεις για το αποτέλεσμα των μεταξύ τους διαπραγματεύσεων.
Αποτέλεσμα της παραπάνω εξέλιξης ήταν το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου για το αμερικανικό ελαφρύ αργό (WTI) να υποχωρήσει 4% και να διαμορφωθεί στα 67,88 δολάρια το βαρέλι, ενώ στην αρχή της εβδομάδας είχε φθάσει έως και τα 72,83 δολάρια, δηλαδή το υψηλότερο επίπεδό του από τον Νοέμβριο του 2014.
 

Ανάλογη πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακό συμβόλαιο Ιουλίου για το Brent με την πτώση του να διαμορφώνεται στο 3,1% και τα 76,37 δολάρια.
Και το Brent κατά τη διάρκεια της τρέχουσας εβδομάδας είχε φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο 3,5 ετών, ήτοι στα 80,50 δολάρια.
Την ίδια ώρα τη μεγαλύτερη αύξηση από τις αρχές Φεβρουαρίου κατέγραψαν οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ, όπως προκύπτει από στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα (25/5/2018) η Baker Hughes.
 

Ειδικότερα, οι πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου αυξήθηκαν την τρέχουσα εβδομάδα (έως 25/5) κατά 15, στις 859.
Ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης φυσικού αερίου μειώθηκε κατά δύο, στις 198, έναντι των 200 της προηγούμενης εβδομάδας.
Έτσι, ο συνολικός αριθμός των πλατφορμών αυξήθηκε κατά 13, στις 1.059, από 1.046 την προηγούμενη εβδομάδα.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης