Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

LyonsShare: «Ικανά» για άνοδο έως και 10% τα εμπορεύματα – Ένα βήμα πριν από τα επίπεδα αντίστασης ο δείκτης EWCI

LyonsShare: «Ικανά» για άνοδο έως και 10% τα εμπορεύματα – Ένα βήμα πριν από τα επίπεδα αντίστασης ο δείκτης EWCI
Στον δείκτη Thomson Reuters Equal Weight Commodity Index (EWCI) περιλαμβάνονται 17 εμπορεύματα σε ισάξια βαρύτητα
Ιδιαίτερα θετικές εκτιμήσεις για τα εμπορεύματα καταθέτει ο επενδυτικός όμιλος LyonShare στην ιστοσελίδα του, λαμβάνοντας ως βάση τον δείκτη Thomson Reuters Equal Weight Commodity Index (EWCI).
Όπως αναφέρει στην ανάλυσή του μετά από αρκετά χρόνια σχεδόν στάσιμης πορείας, τα εμπορεύματα έχουν αρχίσει το τελευταίο διάστημα να κινούνται ανοδικά ή έστω εμφανίζουν σημάδια ανάκαμψης.
Εάν κάποιος λάβει ως βάση τον δείκτη CRB τότε τα εμπορεύματα βρίσκονται σε υψηλό τριών ετών.
Όμως στον συγκεκριμένο δείκτη το πετρέλαιο έχει βαρύτητα 23% και ως εκ τούτου η ισχυρή άνοδός του θα πρέπει να αποδοθεί περισσότερο στην πορεία των τιμών του μαύρου χρυσού.
Ως εκ τούτου είναι καλύτερο οι επενδυτές να παρακολουθούν τον δείκτη Thomson Reuters Equal Weight Commodity Index (EWCI).
Στον συγκεκριμένο δείκτη καταγράφεται η πορεία 17 εμπορευμάτων, τα οποία έχουν ισάξια βαρύτητα και είναι: κακάο, καφές, χαλκός, καλαμπόκι, σόγια, βαμβάκι, αργό πετρέλαιο, χρυσός, πετρέλαιο θέρμανσης, άπαχο κρέας, βοοειδή, φυσικό αέριο, πλατίνα, άργυρος, σογιέλαιο, ζάχαρη και σιτηρά.
Αποτέλεσμα της ισόβαρης σύστασης του δείκτη είναι η πορεία του να είναι πιο ορθή καθώς δεν εξαρτάται από την πρόσκαιρη άνοδο ενός μόνο εμπορεύματος.
Την τρέχουσα περίοδο ο δείκτης EWCI βρίσκεται σε ένα σημείο -  καμπής και από εδώ και στο εξής η πορεία του θα καθορίσει την κατεύθυνση που θα έχουν τα εμπορεύματα στο εγγύς μέλλον.
Όπως φαίνεται και στο διάγραμμα που ακολουθεί ο δείκτης βρίσκεται κοντά στο σπάσιμο τριών σημείων αντίστασης, καθώς πλησιάζει το επίπεδο των 435 μονάδων.
 

- Την πτωτική τάση που καταγράφηκε μετά το 2011.
- Το σημείο αντίδραση 23,6% της κλίμακας Fibonacci κατά την πτώση της περιόδου 2011 – 2016.
- Το σημείο αντίδρασης 32,5% της κλίμακας Fibonacci κατά την πτώση της περιόδου 2014 – 2016.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο δείκτης EWCI έχει φθάσει σε αυτό το σημείο αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της τελευταίας τριετίας.
Σε περίπτωση που ξεπεράσει αυτά τα επίπεδα αντίστασης, τότε βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να ξεκινήσει ένα πραγματικό ράλι για τα εμπορεύματα.
Εάν ο EWCI κατορθώσει να σπάσει το επίπεδο των 435 μονάδων, τότε αναμένεται ότι θα κινηθεί ισχυρά υψηλότερα και μπορεί να καταγράψει άνοδο ακόμη και 10%.
Η καλύτερη, πάντως, επιλογή για τους επενδυτές θα είναι να τοποθετηθούν μέσω ενός ETP (Exchange Trading Products), ώστε να έχουν και κάποιο επίπεδο προστασίας.

ww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης