Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γιατί οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν αγκαλιάσει το «bitcoin» - Το θεωρούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης

Γιατί οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν αγκαλιάσει το «bitcoin» - Το θεωρούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης
Γιατί οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν αγκαλιάσει το «bitcoin» - Το θεωρούν το μοναδικό μέσο επιβίωσης
Οι περισσότεροι κάτοικοι της Βενεζουέλας εξακολουθούν να μην μπορούν να αγοράσουν το Petro, το κρυπτονόμισμα της χώρας που υποστηρίζεται από το πετρέλαιο.
Ωστόσο ο αριθμός των κατοίκων της Βενεζουέλας που έχουν τουλάχιστον κάποια bitcoin συνεχίζει να αυξάνεται.
Και τώρα, σχεδόν επτά μήνες αφότου αναφέρθηκε για πρώτη φορά ότι ο αριθμός των ανθρακωρύχων που λειτουργούσαν στη Βενεζουέλα είχε ανέλθει στους 100.000, το Bloomberg αναφέρει ότι σχεδόν κάθε σπίτι στο Καράκας λειτουργεί ως μονάδα εξόρυξης Bitcoin.
Η μανία του Bitcoin στην Βενεζουέλα, ολοένα και αυξάνεται καθώς οι πολίτες αναζητούν συνεχώς νέους τρόπους να αποκτήσουν συνάλλαγμα μέσω του Διαδικτύου, καθώς το υπερπληθωριστικό bolivar (νόμισμα της Βενεζουέλας) γίνεται όλο και πιο άχρηστο.



Χάρη στην άφθονη φθηνή ηλεκτρική ενέργεια της χώρας, - το αποτέλεσμα ενός ιδιόρρυθμου συστήματος κυβερνητικών επιδοτήσεων που έχει κρατήσει το κόστος χαμηλό, οποιαδήποτε οικογένεια στη Βενεζουέλα με σύνδεση στο Internet και μια εξοικείωση με τα κρυπτονομίσματα, μπορεί να εξορρύσει bitcoin.
Ακόμη και αν έχουν εισόδημα μόνο λίγα δολάρια την ημέρα, οποιοδήποτε ποσό σε ξένο νόμισμα αξίζει τον κόπο σε μια χώρα όπου ένα νοικοκυριό με εισόδημα 5 δολαρίων ημερησίως χαρακτηρίζεται ως μεσαία τάξη.
Η ενέργεια είναι τόσο φθηνή στη Βενεζουέλα καθώς κοστίζει 900.000 bolivar, ήτοι περίπου 0,90 δολάρια με την τιμή μαύρης αγοράς για να αγοράσει κάποιος καφέ, κέικ, φυσικό χυμό σε μια καφετέρια, ωστόσο το μηνιαίο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος, νερού, φυσικού αερίου, διαδικτύου και τηλεφώνου ανέρχεται στα 300.000 bolivar.
Οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έχουν χάσει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση, την Κεντρική Τράπεζα και το τραπεζικό σύστημα, με αποτέλεσμα να έχουν «αγκαλιάσει» το bitcoin το οποίο εκτιμούν ότι είναι ζωτικής σημασίας για να επιβιώσουν στην πιο ταραχώδη οικονομία του κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης