Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

S&P: Επιβεβαιώνεται σε «BB» η Νότια Αφρική, σταθερό το outlook

tags :
S&P: Επιβεβαιώνεται σε «BB» η Νότια Αφρική, σταθερό το outlook
Επιβεβαιώνονται οι αξιολογήσεις της Νοτίου Αφρικής από τον οίκο S&P
Σε «ΒΒ» και «Β» διατήρησε τη μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη -αντίστοιχα- πιστοληπτική ικανότητα (σε ξένο νόμισμα) της Νοτίου Αφρικής η S&P Global Ratings, με τις προοπτικές να παραμένουν σταθερές (outlook).
Η οικονομία της Νοτίου Αφρικής δεν έχει επεκταθεί πάνω από 2% από το 2013, ενώ η αύξηση των θέσεων εργασίας είναι σχεδόν ανύπαρκτη τα τελευταία χρόνια.
Ωστόσο, οι ελπίδες έχουν αναζωπυρωθεί μετά την αλλαγή ηγεσίας και την πρόσφατα αντικατάσταση του μέχρι πρότινος Προέδρου Jacob Zuma με τον Cyril Ramaphosa.
Ο κ. Ramaphosa προχώρησε άμεσα στην αντικατάσταση 30 υπουργών και αναπληρωτών υπουργών.
Μεταξύ των αλλαγών ξεχωρίζει η επιστροφή του κ. Nhlanhla Nene στην θέση του επικεφαλής του υπουργείου Οικονομικών, καθώς αναμένεται να γεμίσει με αυτοπεποίθηση τις τοπικές αγορές.
Ο Jacob Zuma υπέβαλε την παραίτησή του στις 14 Φεβρουαρίου 2018, μετά από έντονες πιέσεις της αντιπολίτευσης, των πολιτών αλλά και του κόμματός του.
Η παραίτησή του σηματοδοτεί το τέλος μίας θητείας εννέα ετών σημαδεύτηκε από ουκ ολίγα σκάνδαλα διαφθοράς και σταθερή μείωση της δημοτικότητας του Εθνικού Κογκρέσου της Αφρικής (ANC), του ιστορικού απελευθερωτικού κινήματος του θρύλου Nelson Mandela.
«Οι σταθερές προοπτικές αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι η οικονομική ανάπτυξη θα αυξηθεί ελαφρά κατά το επόμενο έτος, ενώ το δημόσιο χρέος θα παραμείνει πάνω από το 50% του ΑΕΠ.
Οι προοπτικές αντικατοπτρίζουν, επίσης, την άποψη ότι η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει οικονομικές και κοινωνικές μεταρρυθμίσεις.
Οι αξιολογήσεις υποστηρίζονται από τη νομισματική ευελιξία, τον μεγάλο εγχώριο χρηματοπιστωτικό τομέα και τις βαθιές κεφαλαιαγορές, παράλληλα με το μέτριο εξωτερικό χρέος», σχολιάζει η Standard & Poor’s.
Οι οικονομικές προβλέψεις του οίκου:


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης