Τελευταία Νέα
Διεθνή

Hans – Werner Sinn: Η Ιταλία απειλεί την Ευρωζώνη με μία νέα μεγάλη κρίση

Hans – Werner Sinn: Η Ιταλία απειλεί την Ευρωζώνη με μία νέα μεγάλη κρίση
Όπως σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Ifo ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας με το πρόγραμμά του  θα αυξήσει το ήδη δυσθεώρητο χρέος της Ιταλίας
Με μία νέα τεραστίων διαστάσεων  κρίση απειλεί η Ιταλία την ΕΕ, όπως προειδοποιεί ο γνωστός Γερμανός οικονομολόγος Hans – Werner Zinn, πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo.
Μιλώντας στο περιοδικό Focus ο Zinn επισημαίνει ότι, το πρόγραμμα της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνιστά απειλή τόσο για την ίδια τη χώρα, όσο και για την Ευρωζώνη στο σύνολό της.
Όπως σημειώνει ο πρώην πρόεδρος του Ifo ο κυβερνητικός συνασπισμός του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας με το πρόγραμμά του  θα αυξήσει το ήδη δυσθεώρητο χρέος της Ιταλίας ενώ, εάν τερματιστούν τα μέτρα λιτότητας και υλοποιηθούν οι εξαγγελίες περί πρόωρης συνταξιοδότησης και δραστικής μείωσης της φορολογίας τότε το αποτέλεσμα θα είναι οδυνηρό:
το χρέος της Ιταλίας θα αυξάνεται κάθε χρόνο κατά 90 δισ. ευρώ.
Η Ιταλία δεν θα μπορέσει να αντέξει την αύξηση των δαπανών και τη μείωση των εσόδων.
«Ιταλία και Πορτογαλία εδώ  και δέκα χρόνια δεν έχουν κάνει απολύτως τίποτα για να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητά τους.
Η Ιταλία βρίσκεται σε χειρότερη κατάσταση σήμερα από ό, τι ήταν πριν από την κρίση στην Ευρωζώνη», τονίζει ο Zinn.
Σύμφωνα με τον Γερμανό οικονομολόγο «το ΑΕΠ της Ιταλίας μειώθηκε κατά 5% από την κρίση στην Ευρωζώνη το 2011.
Μόνο η Ελλάδα βρίσκεται σε ακόμα χειρότερη κατάσταση».
Στον αντίποδα, σημειώνει η οικονομία της Γερμανίας μεγεθύνθηκε κατά 13%.
«Οι αριθμοί αυτοί ρίχνουν φως στα οικονομικά προβλήματα που οδήγησαν στη δραματική άνοδο των ευρωσκεπτικιστών και ριζοσπαστικών κομμάτων», σημειώνει χαρακτηριστικά. 


.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης