Τελευταία Νέα
Διεθνή

Για «κατασκοπεία» των χρηστών του κατηγορείται το Facebook

tags :
Για «κατασκοπεία» των χρηστών του κατηγορείται το Facebook
Μια start up, η Six4Three ισχυρίζεται ότι η εταιρία του Mark Zuckerberg χρησιμοποίησε τις εφαρμογές του για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες και τους φίλους τους

Για μαζική παρακολούθηση και κατασκοπία των δεδομένων χρηστών του ακόμη και εκτός εφαρμογής κατηγορείται το Facebook.
Μια start up, η Six4Three ισχυρίζεται ότι η εταιρία του Mark Zuckerberg χρησιμοποίησε τις εφαρμογές του για να συλλέξει πληροφορίες σχετικά με τους χρήστες και τους φίλους τους, συμπεριλαμβανομένων μερικών που δεν είχαν εγγραφεί στο κοινωνικό δίκτυο, διαβάζοντας τα μηνύματά τους, εντοπίζοντας τις τοποθεσίες τους και προσφέροντας φωτογραφίες στα τηλέφωνά τους.
Την υπόθεση εξετάζει εδώ και δύο χρόνια ανώτερο δικαστήριο του Σαν Ματέο στη Καλιφόρνια,σύμφωνα με το Euronews.
Η μηνύτρια εταιρεία δημιούργησε μια εφαρμογή για το Facebook που ονομάζεται Pikinis, η οποία επέτρεψε στους χρήστες να ψάξουν για φωτογραφίες των φίλων τους με μαγιό.
Το Six4Three ισχυρίζεται ότι το Facebook είπε ψέματα σε προγραμματιστές και επενδυτές σχετικά με την έκταση των ελέγχων απορρήτου που είναι διαθέσιμα στους χρήστες της εφαρμογής.
Το Facebook δήλωσε ότι η αγωγή δεν έχει «αξία και θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τη θέση του».
Η εταιρεία έχει επίσης καταθέσει μια πρόταση που υποστηρίζει ότι η αγωγή παραβιάζει το δικαίωμα να ελέγχει ποιος δημοσιεύει στην πλατφόρμα του.
Το μεγαλύτερο μέρος της υπόθεσης βασίζεται σε μια σειρά από εμπιστευτικά έγγραφα που ανταλλάσσονταν μεταξύ των στελεχών του Facebook, αλλά αυτές οι ανακοινώσεις έχουν σφραγιστεί με εντολή του δικαστηρίου, επομένως μόνο οι ενάγοντες και οι κατηγορούμενοι έχουν πρόσβαση σε αυτές.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης