Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκκληση Erdogan: Μετατρέψτε σε τουρκικές λίρες, όσα χρήματα έχετε σε δολάρια και ευρώ

tags :
Έκκληση  Erdogan: Μετατρέψτε σε τουρκικές λίρες, όσα χρήματα έχετε σε δολάρια και ευρώ
Πρόκειται για μία ύστατη προσπάθεια του Τούρκου να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα, που απώλεσε το 20% της αξίας του έναντι του δολαρίου το 2018
Δοκιμάζεται η τουρκική οικονομία και σε μία αγωνιώδη έκκληση ο Recep Tayyip Erdogan κάλεσε τους Τούρκους πολίτες να μετατρέψουν σε τουρκικές λίρες, όσες αποταμιεύσεις έχουν σε δολάρια και ευρώ .
Πρόκειται για μία ύστατη προσπάθεια του Τούρκου να ενισχύσει το εθνικό νόμισμα, που απώλεσε το 20% της αξίας του έναντι του δολαρίου το 2018.
Με βάση τις συναλλαγματικές ισοτιμίες 1 δολάριο ισοδυναμεί με 4,70 τουρκικές λίρες.
«Αδελφοί μου που έχετε δολάρια ή ευρώ κάτω από το μαξιλάρι σας.
Πηγαίνετε και μετατρέψτε τα χρήματά σας σε τουρκικές λίρες.
Θα ματαιώσουμε αυτό το παιχνίδ μαζί», είπε χαρακτηριστικά ο Erdogan σε συγκέντρωση στην ανατολική πόλη του Ερζουρούμ ενόψει των προεδρικών εκλογών στις 24 Ιουνίου 2018.


Νωρίτερα σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Binali Yildirim έκανε λόγο για επιθέσεις κερδοσκόπων, οι  οποίες όμως δεν θα αποδώσουν, καθώς η στην τουρκική οικονομία βασίζεται σε γερά θεμέλια.
Ισχυρίστηκε επίσης ότι η Τουρκία βγήκε αλώβητη από την παγκόσμια οικονομική κρίση και δεν θα τελεσφορήσουν τώρα τα παιχνίδια των κερδοσκόπων με τις συναλλαγματικές ισοτιμίες. 
Εξάλλου τον δρόμο για περαιτέρω αυξήσεις των τουρκικών επιτοκίων έστρωσε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης, Mehmet Simsek, εν μέσω σημαντικών απωλειών για την τουρκική λίρα.
«Η αντίδραση της κεντρικής τράπεζας ήταν ισχυρή και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο» δήλωσε.
Υπενθυμίζεται ότι την Τετάρτη (23/5/2018) η Κεντρική Τράπεζα της Τουρκίας αύξησε το βασικό της επιτόκιο από το 13,5% στο 16,5%, δηλώνοντας ότι θα κάνει ό, τι πρέπει, προκειμένου να στηρίξει το τουρκικό νόμισμα.



Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης