Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ οι παράνομες μεταφορές τουριστών στη Μύκονο – 4ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο

Στην «τσιμπίδα» της ΑΑΔΕ οι παράνομες μεταφορές τουριστών στη Μύκονο – 4ήμερο λουκέτο σε εστιατόριο
Πρόκειται για υπόθεση που πλέον ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας
Στην «τσιμπίδα» των ελεγκτών της ΑΑΔΕ πιάστηκε στη Μύκονο ο οδηγός οχήματος με ελβετικές πινακίδες, το οποίο στερούνταν όλων των νόμιμων εγγράφων για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση και δεν είχε επαγγελματική στέγη.
Οι ελεγκτές, κατόπιν οδηγιών, παρακολουθούσαν τις κινήσεις κυκλώματος  στο νησί, όπου λαμβάνει μεγάλες διαστάσεις το φαινόμενο παράνομης μεταφοράς τουριστών από λιμάνια και αεροδρόμια με Ε.Ι.Χ. πουλμανάκια και πολυτελείς λιμουζίνες.
Έτσι, παριστάνοντας τους τουρίστες που μιλούσαν Αγγλικά και δηλώνοντας ότι είναι Ελβετοί ή Αμερικάνοι, ζητούσαν VIP μεταφορά από το αεροδρόμιο και το λιμάνι.
Οι ελεγκτές μπήκαν σε ένα πουλμανάκι, διαπιστώνοντας ότι το όχημα δεν είχε νόμιμα έγγραφα για τη μεταφορά τουριστών, δεν είχε κάνει έναρξη ως επιχείρηση, ούτε είχε επαγγελματική στέγη, όμως είχε ελβετικές πινακίδες και παρέπεμπε σε site τουριστικού γραφείου, το οποίο διαφημίζει τη μεταφορά Ελβετών και Γερμανών τουριστών σε βίλες του νησιού.
Μάλιστα, για τη μεταφορά οι τιμές, που ζητούσαν κυμαίνονταν από 70 έως 350 ευρώ την ώρα.
Ο οδηγός του οχήματος οδηγήθηκε στο αστυνομικό τμήμα της Μυκόνου, αφού προηγουμένως αφαιρέθηκαν οι πινακίδες του οχήματος και η άδεια κυκλοφορίας.
Πρόκειται για υπόθεση που πλέον ερευνάται φορολογικά, σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αρχές Ελβετίας και Γερμανίας.
Επιπλέον, το πρωί σφραγίστηκε για ένα 4ήμερο εστιατόριο στον Τούρλο της Μυκόνου για υποτροπή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης