Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Για αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου προϊδεάζει η Ρωσία, εν μέσω ανησυχιών για το ράλι τιμών

Για αύξηση στην παραγωγή πετρελαίου προϊδεάζει η Ρωσία, εν μέσω ανησυχιών για το ράλι τιμών
Σαουδική Αραβία και Ρωσία συζήτησαν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να χαλαρώσουν την προσφορά, μετά από 17 μήνες αυστηρών περιορισμών, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το ράλι των τιμών
Ως μία από τις επιλογές για την άμβλυνση των επιπτώσεων είναι η επιστροφή της παραγωγής πετρελαίου στα επίπεδα, που ίσχυαν πριν από τη συμφωνία του 2016, όπως τόνισε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Alexander Novak.     
Οι χώρες του ΟΠΕΚ και τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη που δεν είναι μέλη του Οργανισμού θα επεξεργαστούν τις παραμέτρους για τη μείωση των περικοπών στην παραγωγή μέσα σε ένα μήνα μετά από μια εμπεριστατωμένη ανάλυση της αγοράς, σημείωσε ο Ρώσος υπουργός.
«Συμφωνήσαμε ότι μέσα σε ένα μήνα θα μελετήσουμε επιπρόσθετα αυτό το ζήτημα. Μπορώ να πω ότι μία από τις επιλογές που θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη είναι η αύξηση στα επίπεδα που υπήρχαν πριν από την υπογραφή της συμφωνίας», δήλωσε ο Novak .
Σύμφωνα με πηγές του Reuters, τις προηγούμενες μέρες Σαουδική Αραβία και Ρωσία συζήτησαν για την αύξηση της παραγωγής πετρελαίου, προκειμένου να χαλαρώσουν την προσφορά, μετά από 17 μήνες αυστηρών περιορισμών, εν μέσω έντονων ανησυχιών για το ράλι των τιμών.  
Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ και των πετρελαιοπαραγωγών κρατών, που δεν είναι μέλη του Οργανισμού συναντώνται στη Βιέννη στις 22-23 Ιουνίου, οπότε και θα ληφθεί τελική απόφαση.
Ο Novak δήλωσε επίσης ότι αναμένει από το Ιράν να μειώσει την παραγωγή του κατά περισσότερο από 10% ως αποτέλεσμα της κίνησης των ΗΠΑ να αποσυρθούν από μια πυρηνική συμφωνία και να επαναφέρουν κυρώσεις κατά της Τεχεράνης.
Ο Novak εκτιμά επίσης ότι το ασφάλιστρο «γεωπολιτικού κινδύνου» στην τιμή του πετρελαίου είναι περίπου  5-  7 δολάρια ανά βαρέλι.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης