Τελευταία Νέα
Διεθνή

Oettinger (ΕΕ): Απίθανο το Italexit - Η Ρώμη δεν έχει συμφέρον να γίνουν πραγματικότητα τα χειρότερα σενάρια

Oettinger (ΕΕ): Απίθανο το Italexit - Η Ρώμη δεν έχει συμφέρον να γίνουν πραγματικότητα τα χειρότερα σενάρια
Σε μια νέα κρίση του ευρώ, η Ιταλία δεν θα είναι εκτός αλλά εντός, oι αγορές στέλνουν μηνύματα ήδη, σημείωσε ο Γερμανός επίτροπος
Ως καθησυχαστική αλλά και με πολλά μηνύματα προς τη Ρώμη και τον εκκολαπτόμενο κυβερνητικό συνασπισμό ερμηνεύεται η δήλωση του επιτρόπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αρμόδιου για τον προϋπολογισμό, Gunther Oettinger.
Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση, εάν είναι η πιθανή μία έξοδος της Ιταλίας από την Ευρωζώνη, ο Γερμανός χριστιανοδημοκράτης πολιτικός απάντησε πως «το Italexit είναι απίθανο».
Ωστόσο απευθυνόμενος στη Λέγκα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων είπε, πως η διάσωση μίας μεγάλης οικονομίας, όπως η Ιταλία, θα δοκίμαζε τον ESM και τα δύο ιταλικά κόμματα δεν έχουν «κανένα συμφέρον να γίνουν πραγματικότητα τα χειρότερα σενάρια».
Σε μια νέα κρίση του ευρώ, η Ιταλία δεν θα είναι εκτός αλλά εντός. Οι αγορές στέλνουν μηνύματα ήδη.
Τα ιταλικά κρατικά ομόλογα εκτινάσσονται, το ευρώ αποδυναμώνεται. Οι κανόνες της νομισματικής ένωσης είναι σαφείς, είπε ο Oettinger.
Πρέπει να τηρηθούν τα κριτήρια του συνολικού χρέους και εάν δεν γίνει αυτό, θα έχουμε σοβαρά προβλήματα», σημείωσε ο Γερμανός επίτροπος.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης