Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος ο Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό

Στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος ο Μητσοτάκης: Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό
O πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο και τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος
«Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό. Υπήρξε βαθιά οραματιστής πολιτικός που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον πατέρα του, Κωνσταντίνο, από το μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.
Ειδικότερα, ο πρόεδρος της ΝΔ είχε συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ Ειρηναίο και τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό στο Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος.
Η συνάντηση έγινε σε στενό οικογενειακό και φιλικό κύκλο και στη συζήτηση έγινε ιδιαίτερη αναφορά στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη,  με ιστορίες όπως τον γνώρισαν οι άνθρωποι της εκκλησίας και απλοί φίλοι του, μεταξύ αυτών και ο Αρχιεπίσκοπος.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάνοντας αναφορά για το Μοναστήρι της Αγίας Τριάδος, είπε ότι ο ίδιος  οι αδελφές του, τα παιδιά του, τα ανίψια του, το έχουν επισκεφθεί δεκάδες φορές μαζί με τον πατέρα του, «ως ένδειξη σεβασμού και αγάπης γι' αυτόν τον πολύ σπουδαίο και ιδιαίτερο τόπο».
Όπως ανέφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «σε τρεις μέρες συμπληρώνεται ήδη ένας χρόνος από την απώλεια του πατέρα μας.
Θα ήταν φέτος 100 χρονών.
Γεννήθηκε πριν από ακριβώς 100 χρόνια. Και αν η ένδειξη του μεγαλείου ενός ανδρός είναι η διαχρονικότητα των λόγων του, τότε αρκεί μία σύντομη ανάγνωση όσων έχει πει, καθ' όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, για να διαπιστώσει κανείς πόσο σπουδαίος άνδρας ήταν αλλά και πόσο εξαιρετικά επίκαιρος παραμένει και σήμερα».
Μάλιστα, ανέφερε για τον πατέρα ότι ήταν «ένας άνθρωπος, που για να δανειστώ κάτι από την πολύ ευγενική προσφώνησή σας, συνδύασε το όραμα με τον ρεαλισμό. Υπήρξε βαθιά οραματιστής πολιτικός που πίστεψε στις δυνατότητες αυτού του λαού. Αλλά βέβαια και στις δυνατότητες της ιδιαίτερης Πατρίδας του.
Ταυτόχρονα, όμως, ήξερε ότι η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού.
Και δεν στόχευε ποτέ πιο μακριά από εκεί που μπορούσε πραγματικά να φτάσει. Θέλω να μνημονεύσω σήμερα, εκ μέρους όλων μας, όχι απλά τον πατέρα μας, αλλά και τη μητέρα μας, τη Μαρίκα Μητσοτάκη, η οποία «έφυγε» και αυτή Μάη μήνα, αυτή την ονειρεμένη εποχή για τον τόπο μας, την Κρήτη, πριν από έξι χρόνια. Αναπαύονται και οι δυο, μαζί, σε ένα μικρό νεκροταφείο στον Αργουλιδέ, όπως το επιθυμούσαν, με θέα τα όμορφα βουνά της Κρήτης και τα όρη.
Τα οποία ο μεν πατέρας μου τα αγάπησε από τότε που γεννήθηκε, η δε μάνα μου τα αγάπησε από την πρώτη στιγμή που κατέβηκε εδώ κάτω στα Χανιά, στις αρχές της δεκαετίας του '50».
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS