Τελευταία Νέα
Διεθνή

Deutsche Welle: Συμβιβαστική πρόταση της Σόφιας για το προσφυγικό – Η πρόταση της Pavlova

Deutsche Welle: Συμβιβαστική πρόταση της Σόφιας για το προσφυγικό – Η πρόταση της Pavlova
Νέα πρωτοβουλία αναλαμβάνει η βουλγαρική προεδρία της ΕΕ, καθώς παρέμειναν άκαρπες οι προσπάθειες για τη διαμόρφωση κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής σε θέματα ασύλου και προσφύγων
Μια νέα συμβιβαστική πρόταση με στόχο να κλείσει η «ψαλίδα» των διαφορών ανάμεσα στα κράτη- μέλη για την πολιτική ασύλου, κατέθεσε η αρμόδια για τη βουλγαρική προεδρία της ΕΕ υπουργός, Lilyana Pavlova.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Deutsche Welle , η πρόταση, όπως η ίδια ανέφερε μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA),  προβλέπει ότι σε περίπτωση ισχυρής εισροής προσφύγων, όπως αυτής του 2015, θα ενεργοποιείται ένα σύστημα αυτόματης κατανομής των νεοεισερχόμενων στα κράτη της ΕΕ, ενώ σε περίπτωση λιγότερο ισχυρών ροών θα παρέχεται εγγυημένη εντατική στήριξη στις πληγείσες χώρες στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.
Ακόμη, όπως αναφέρει το δημοσίευμα της Deutsche Welle,  τα κράτη μέλη που θα δέχονται οικειοθελώς πρόσφυγες θα λαμβάνουν χρηματική βοήθεια από τα ευρωπαϊκά ταμεία.

Pavlova: Σημαντική μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τέλη Ιουνίου στη Σόφια

«Χώρες όπως η Ιταλία και η Ελλάδα εξακολουθούν να έχουν την αίσθηση ότι αφήνονται μόνες τους», δηλώνει η κ. Pavlova.  
Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να επιτευχθεί μια συμφωνία στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στα τέλη Ιουνίου στη Σόφια.
Σύμφωνα με την κ. Pavlova, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle  η διανομή συνιστά ένα από τα σημεία της βουλγαρικής πρότασης, ενώ άλλα σημεία αφορούν την προστασία των εξωτερικών συνόρων και τον σύντομο επαναπατρισμό ανθρώπων που σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς δεν θεωρούνται πρόσφυγες.
Η κ. Pavlova, θέλοντας  να τονίσει την αναγκαιότητα μιας λύσης ως τα τέλη Ιουνίου, προειδοποιεί ότι όταν αναλάβει τον Ιούλιο η Αυστρία την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ θα είναι πιθανώς πιο δύσκολο να επιτευχθεί συμβιβασμός.
Σύμφωνα με την Deutsche Welle ,  όπως είναι γνωστό, η Αυστρία βρίσκεται στο πλευρό χωρών, όπως η Πολωνία, η Ουγγαρία και η Τσεχία, που απορρίπτουν κάθε ρύθμιση που θα τις ανάγκαζε να υποδεχτούν πρόσφυγες, ενώ στον αντίποδα βρίσκονται η Κομισιόν και χώρες όπως η Γερμανία, που υποστηρίζουν μια συμφωνία που θα προβλέπει τη δεσμευτική κατανομή προσφύγων μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης