Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καθησυχαστικός ο υποψήφιος ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας: Θέλω μία ισχυρή αλλά δίκαιη ΕΕ

Καθησυχαστικός ο υποψήφιος ΥΠΟΙΚ της Ιταλίας: Θέλω μία ισχυρή αλλά δίκαιη ΕΕ
Ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας ζητά να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προτείνει «την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχολείου, για κάθε βαθμό εκπαίδευσης»
Θέλω μία διαφορετική Ευρώπη πιο ισχυρή, αλλά και πιο δίκαιη, οι θέσεις μου αυτές είναι γνωστές, τόνισε ο υποψήφιος για τη θέση του νέου υπουργού Οικονομικών της Ιταλίας, Paolo Savona.  
Σε δήλωσή του στον ιταλικό ιστότοπο οικονομικών ειδήσεων scenarieconomici, σημειώνει ότι το κυβερνητικό συμβόλαιο ανάμεσα στην Λέγκα και τα Πέντε Αστέρια «προβλέπει την πλήρη εφαρμογή των στόχων που ορίσθηκαν το 1992 με την Συνθήκη του Μάαστριχτ, οι οποίοι επιβεβαιώθηκαν το 2007 με την Συνθήκη της Λισαβόνας, εντοπίζοντας τα μέσα που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για κάθε στόχο».
Ο Ιταλός οικονομολόγος διευκρινίζει επίσης ότι στο κυβερνητικό αυτό συμβόλαιο «υπάρχει η δέσμευση για μείωση του δημόσιου χρέους, όχι με παρεμβάσεις που να προβλέπουν φόρους και λιτότητα, αλλά μέσω της αύξησης του ΑΕΠ».
Ζητά να δοθούν περισσότερες δικαιοδοσίες στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ενώ προτείνει «την δημιουργία ενός ευρωπαϊκού σχολείου, για κάθε βαθμό εκπαίδευσης», ώστε «να βοηθηθεί, με νέα στήριξη, η δημιουργία της πολιτικής ένωσης».
Θα πρέπει να διαπιστωθεί τώρα αν οι δηλώσεις αυτές θα βοηθήσουν να ξεπερασθεί το βέτο που ο Ιταλός πρόεδρος Sergio Mattarella φέρεται να έχει θέσει για το πρόσωπο του Savona.
Μέχρι το βράδυ (27/5), ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Giuseppe Conti  αναμένεται να συναντηθεί με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας για να διαπιστωθεί αν μπορεί να συσταθεί κυβέρνηση.
Σε περίπτωση που ο Ιταλός Πρόεδρος διατυπώσει εκ νέου ενστάσεις για τους νέους υπουργούς η Ιταλία οδεύε μάλλον σε πρόωρες εκλογές ένα σενάριο πολύ πιθανό καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι από τη λίστα των υπουργών δεν έχει αφαιρεθεί το όνομα του Savona.
Πρόκειται για την μεγαλύτερη εμπλοκή που έχει δημιουργηθεί, αφού η Λέγκα επιμένει ότι είναι ο μοναδικός της υποψήφιος για τη θέση αυτή.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης