Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στη Βόρεια Κορέα Αμερικανοί αξιωματούχοι για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Trump - Kim

Στη Βόρεια Κορέα Αμερικανοί αξιωματούχοι για την προετοιμασία της Συνόδου Κορυφής Trump - Kim
Πρόκειται για διπλωμάτες με εμπειρία στα θέματα της κορεατικής χερσονήσου αλλά και μεγάλη εξειδίκευση στα πυρηνικά
Στη Βόρεια Κορέα βρίσκονται Αμερικανοί αξιωματούχοι, προκειμένου να προετοιμάσουν την πιθανή Σύνοδο Κορυφής του Αμερικανού προέδρου Donald Trump με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Kim Jong Un.
Πρόκειται για διπλωμάτες με εμπειρία στα θέματα της κορεατικής χερσονήσου αλλά και μεγάλη εξειδίκευση στα πυρηνικά, σύμφωνα με τη Washington Post.
Η αμερικανική εφημερίδα, επικαλούμενη πρόσωπο που γνωρίζει τις διευθετήσεις, αναφέρει πως ο πρώην Aμερικανός πρεσβευτής στη Νότια ΚορέΑ ανακλήθηκε από τη θέση που κατέχει σήμερα στις Φιλιππίνες για να ηγηθεί των προετοιμασιών.
Τόσο η Πιονγιάνγκ όσο και η Ουάσινγκτον προχωρούν σε σχέδια για σύνοδο κορυφής μετά την απόσυρση του Τrump από την προτεινόμενη συνάντηση της 12ης Ιουνίου, την Πέμπτη (24/5) απόφαση που είχε διάρκεια μόλις λίγων ωρών.  
Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in είπε νωρίτερα ότι αυτός και ο Kim συμφώνησαν κατά τη διάρκεια μιας αιφνιδιαστικής συνάντησης το Σάββατο (26/5) ότι η σύνοδος κορφής Βόρεια Κορέα-ΗΠΑ. Πρέπει οπωσδήποτε να πραγματοποιηθεί
Οι διαβουλεύσεις του Σαββατοκύριακου ήταν η τελευταία δραματική στροφή σε μια εβδομάδα διπλωματικών ανακατατάξεων και αμβλύνσεων στις προοπτικές για μια πρωτοφανή σύνοδο κορυφής μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας και το ισχυρότερο σημάδι ότι οι ηγέτες των δύο χωρών της κορεατικής χερσονήσου προσπαθούν να διατηρήσουν τη συνάντηση «ζωντανή».

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης