Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιταλία: Επιμένει στις ενστάσεις του ο Mattarella για τον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών - Βαρύ το κλίμα

tags :
Ιταλία: Επιμένει στις ενστάσεις του ο Mattarella για τον υποψήφιο υπουργό Οικονομικών - Βαρύ το κλίμα
Βαρύ το κλίμα στη Ρώμη, ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών
 Eξακολουθεί να έχει αμφιβολίες για την έγκριση του στον ευρωσκεπτικιστή υποψήφιο για το υπουργείο Οικονομίας Paolo Savona, o πρόεδρος της Ιταλίας Sergio Mattarella σύμφωνα με το Reuters.
Η πηγή από τον ενδεχόμενο κυβερνητικό συνασπισμό προέβη στη δήλωση αυτή λίγα λεπτά πριν από τη συνάντηση μεταξύ του υποψήφιου πρωθυπουργού Giuseppe Conte και του  Mattarella για να συζητήσει τον κατάλογο των υποψηφίων του υπουργικού συμβουλίου που προτείνει η συμμαχία του Κινήματος Πέντε Αστέρων και της Λέγκας.
Το πολιτικό κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην Ιταλία.
Λίγο πριν ξεκινήσει η συνάντηση του Conte με τον Matarrela μετέβη στο μέγαρο Κυρηνάλιο και ο αρχηγός των Πέντε Αστέρων Luigi για άτυπη συνομιλία με τον πρόεδρο.
Σύμφωνα με σχολιαστές, μπορεί να πρόκειται για ένδειξη ότι η συνεργασία με την Λέγκα έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο, λόγω και της υποψηφιότητας του καθηγητή Paolo Savona για το υπουργείο Οικονομικών, στην οποία εναντιώθηκε ο Mattarella παρά τις πιέσεις του κόμματος της Λέγκα.
Νωρίτερα, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο La 7, είχε μεταβεί στο προεδρικό μέγαρο και ο γραμματέας της Λέγκα Matteo Salvini.
Αν η προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ναυαγήσει, η μόνη εναλλακτική θα είναι νέες εκλογές το φθινόπωρο.
Αν υπάρξει, όμως, θετική ολοκλήρωση των προσπαθειών, ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Conte  θα παρουσιάσει στον πρόεδρο την λίστα των υπουργών του και θα μπορέσει να ορκιστεί μέσα στις επόμενες ώρες.
Πηγές των Πέντε Αστέρων δήλωσαν ωστόσο στο πρακτορείο ANSA ότι ο Mattarella έθεσε βέτο στην υποψηφιότητα του Savona για το υπουργείο Οικονομικών, κάτι που περιπλέκει περισσότερο την κατάσταση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης