Τελευταία Νέα
Διεθνή

Salvini: Αν δεν αλλάξουν οι κανόνες της ΕΕ, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουμε στην ΕΕ

tags :
Salvini: Αν δεν αλλάξουν οι κανόνες της ΕΕ, δεν υπάρχει λόγος να παραμείνουμε στην ΕΕ
Ξεκάθαρο όχι στη διαδικασία κατά του Προέδρου Mattarella υποστήριξε ο επικεφαλής της Λέγκα του Βορρά
Κόκκινο χτυπάει το πολιτικό θερμόμετρο στην Ιταλία με τον επικεφαλής της Λέγκα, Matteo Salvini, να επιστρέφει στη σκληρή στάση του κατά της ΕΕ.
«Εάν δεν αλλάξουν οι κανόνες της ΕΕ, δεν υπάρχει λόγος η Ιταλία να παραμείνει στο ευρώ» δήλωσε σε βίντεο που «ανέβασε» στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.
Εν τω μεταξύ, νωρίτερα σε δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό είχε επισημάνει ότι ο Paolo Savona, ο προτεινόμενος για τη θέση του υπουργού Οικονομικών από τη Λέγκα του Βορρά και το Κίνημα των 5 Αστέρων, δεν είχε στο μυαλό του την έξοδο από το ευρώ, ενώ δήλωσε και κατηγορηματικά αρνητικός σε οποιαδήποτε διαδικασία κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας, Sergio Mattarella.
«Δεν ήταν στα σχέδια μας, στη συμφωνία μας, στο μυαλό του Savona η έξοδος από το ευρώ» υποστήριξε ο Salvini μια ημέρα μετά την κατάρρευση του κυβερνητικού συνασπισμού της Λέγκα με το Κίνημα των 5 Αστέρων.
«Στο πρόγραμμα μας υπήρχε η αναθεώρηση του τραπεζικού συστήματος και των φόρων.
Θα μπορούσαμε να βάλουμε τον οποιονδήποτε, αρκεί αυτός να ήταν αποδεκτός από τη διεθνή οικονομική κοινότητα και από κάποιες ευρωπαϊκές καγκελαρίες» είπε για τη θέση του ΥΠΟΙΚ ο Salvini, αφήνοντας σαφή υπονοούμενα κατά της Angela Merkel.
«Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι εκτός της δημοκρατικής διαδικασίας.
Ο Savona ήταν ένας υπουργός που θα μπορούσε να εγγυηθεί ότι η Ευρώπη θα μας άκουγε και πάλι» είπε ο Salvini, ο οποίος αναφέρθηκε και στο θέμα του Cottarelli και στη συμμαχία του με τον Silvio Berlusconi.
«Εάν ο Berlusconi ψηφίσει υπέρ της κυβέρνησης του Cottarelli, τότε η συμμαχία μας τελειώνει» υποστήριξε ο Salvini, αναφερόμενος στο ότι η Forza Italia στήριξε τις αποφάσεις του Mattarella να μην εγκρίνει τον Savona για υπουργό Οικονομικών.
Μάλιστα ο Salvini δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σε περίπτωση πρόωρων εκλογών η Λέγκα να κατέβει μαζί με το Κίνημα των 5 Αστέρων.
«Θα το δούμε και θα το αξιολογήσουμε» είπε ο Salvini.

(Αρχική δημοσίευση Δευτέρα 28 Μαΐου 2018, ώρα 10:08)
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης