Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας - Διαφωνούμε με τους νέους δασμούς

Abe (Ιαπωνία): Έχουμε συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας - Διαφωνούμε με τους νέους δασμούς
Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας τόνισε ότι οποιαδήποτε μέτρα ληφθούν για το εμπόριο θα πρέπει να συμβαδίζουμε τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου
Τον κρίσιμο ρόλο που έχουν διαδραματίσει οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας στην ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας υπογράμμισε σήμερα (28/5) ο ιάπωνας πρωθυπουργός, Shinzo Abe, με αφρορμή τους νέους δασμούς που εξετάζουν οι ΗΠΑ στις εισαγωγές αυτοκινήτων.
Ειδικότερα, ο Abe, ο οποίος μίλησε ενώπιον του ιαπωνικού κοινοβουλίου, τόνισε ότι «οι αυτοκινητοβιομηχανίες της Ιαπωνίας έχουν δημιουργήσει θέσεις εργασίας και έχουν συμβάλει τα μέγιστα στην αμερικανική οικονομία», διευκρινίζοντας ότι «ο αριθμός των οχημάτων που οι ιαπωνικές εταιρείες παράγουν στις ΗΠΑ είναι διπλάσιος από τον αριθμό των εξαγωγών προς τη χώρα».
«Ως μία χώρα που δίνει προτεραιότητα σε ένα πολυμερές εμπορικό σύστημα βασισμένο σε κανόνες, πιστεύσουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί για το εμπόριο θα πρέπει να συμβαδίζουν με τους κανόνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», ανέφερε μεταξύ άλλων ο ιάπωνας πρωθυπουργός.
Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η διοίκηση Trump αποφάσισε να ξεκινήσει έρευνα που αφορά την εθνική ασφάλεια της χώρας σε σχέση με τις εισαγωγές αυτοκινήτων, γεγονός που θα μπορούσε να οδηγήσει σε νέους δασμούς των ΗΠΑ παρόμοιους με εκείνους που επιβλήθηκαν στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.
Παράλληλα, ο Abe τόνισε ότι η Ιαπωνία θα συνεχίσει να παροτρύνει τις ΗΠΑ να ενταχθούν στη συμφωνία μεταξύ των χωρών του Ειρηνικού, ενώ το Τόκιο θα συνεχίσει να έχει στραμμένο το βλέμμα του στις εξελίξεις που αφορούν τους δασμούς.
«Η Ιαπωνία εξήγησε στις ΗΠΑ τη στάση της ότι η TPP είναι η καλύτερη μορφή συνεργασίας και για τις δύο χώρες», υπογράμμισε ο Abe, για να καταλήξει λέγοντας ότι «θα συνεχίσουμε να συνομιλούμε με τις ΗΠΑ με βάση αυτή την άποψη».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης