Τελευταία Νέα
Διεθνή

Johnson (βρετανός ΥΠΕΞ): Αδύνατη η επίτευξη εμπορικών συμφωνιών εάν παραμείνουμε στην τελωνειακή ένωση

Johnson (βρετανός ΥΠΕΞ): Αδύνατη η επίτευξη εμπορικών συμφωνιών εάν παραμείνουμε στην τελωνειακή ένωση
Ο υπουργός Εξωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας κάλεσε τη χώρα να «εγκαταλείψει πλήρως» την τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Σαφές μήνυμα απέναντι στη Μεγάλη Βρετανίας έστειλε για ακόμα μία φορά σήμερα (28/5) ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Boris Jonhnson, σε ότι αφορά την τελωνειακή ένωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καλώντας το Λονδίνο να την «εγκαταλείψει πλήρως» μετά το Brexit.
Ειδικότερα, ο Johnson, μέσω σημειώματός του που δημοσίευσε η Telegraph, τόνισε ότι θα ήταν δυσκολότερο για τη Μεγάλη Βρετανία να εξασφαλίσει επικερδείς και πολύπλοκες εμπορικές συμφωνίες εάν εξακολουθήσει να παραμένει συνδεδεμένη με το σύστημα εμπορικών συμφωνιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τώρα είναι η στιγμή μας να γίνουμε ξανά πραγματικά παγκόσμιοι», ήταν το χαρακτηριστικό σχόλιο του βρετανού ΥΠΕΞ, ο οποίος πρόσθεσε ότι «μπορούμε να πραγματοποιήσουμε μία μεγάλη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ που θα ωφελήσει και τις δύο πλευρές».
Παράλληλα, ο ίδιος υπογράμμισε ότι «ήρθε η ώρα να δημιουργήσουμε συμφωνίες με τις δυναμικές χώρες της Λατινικής Αμερικής», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι οι σχετικές χώρες του κατέστησαν σαφές ότι προκειμένου οι συμφωνίες να λειτουργήσουν επιτυχημένα, η Μεγάλη Βρετανία πρέπει να αποχωρήσει τελείως από την τελωνειακή ένωση της ΕΕ.
«Εάν το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να γίνει έγκυρος εμπορικός εταίρος, τότε πρέπει να αναλάβουμε τον έλεγχο των τιμολογίων μας και να πραγματοποιήσουμε συμφωνίες που να είναι απρόσκοπτες και απλές», καταλήγει ο Johnson.
Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατού ταξιδιού του στη Λατινική Αμερική, ο Johnson παρότρυνε την πρωθυπουργό Theresa May να «βγάλει την Βρετανία από την τελωνειακή ένωση όσο πιο γρήγορα γίνεται», διευκρινίζοντας ότι αυτή είναι και η επιθυμία των δυνητικών εμπορικών εταίρων της χώρας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης