Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εξωπραγματική η ενέργεια που καταναλώνουν οι ΗΠΑ ετησίως

Εξωπραγματική η ενέργεια που καταναλώνουν οι ΗΠΑ ετησίως
Εξωπραγματική η ενέργεια που καταναλώνουν οι ΗΠΑ ετησίως
Κάθε χρόνο, το Εθνικό Εργαστήριο Lawrence Livermore, μια ομοσπονδιακή ερευνητική μονάδα που χρηματοδοτείται από το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ  και το πανεπιστήμιο UC Berkeley, παρουσιάζει ένα συναρπαστικό διάγραμμα που καταγράφει την πορεία της ενέργειας που παράγεται και καταναλώνεται στις Ηνωμένες Πολιτείες σε ένα συγκεκριμένο έτος.
Η σημερινή απεικόνιση είναι η περίληψη της κατανάλωσης ενέργειας για το 2017.



Πηγή: Visual Capitalist

Όπως εξηγεί ο Jeff Desjardins του Visual Capitalist, το πρώτο πράγμα που θα παρατηρήσετε σχετικά με αυτό το διάγραμμα είναι ότι χρησιμοποιεί μια άγνωστη μονάδα μέτρησης: το quad.
Κάθε quad είναι ίσο με ένα τετράκις εκατομμύριο BTUs.
Το BTU είναι η βρετανική μονάδα θερμότητας είναι μία παραδοσιακή μονάδα έργου ισοδύναμη με περίπου 1.055 τζάουλ.
Είναι η ποσότητα έργου που χρειάζεται για να αυξηθεί η θερμοκρασία μίας λίμπρας νερού κατά έναν βαθμό Φαρενάιτ.
Στις επιστημονικές μελέτες και εφαρμογές το τζάουλ, η μονάδα SI της ενέργειας, έχει αντικαταστήσει κατά μεγάλο βαθμό το BTU.
Η παράγωγη μονάδα BTU/h (BTU ανά ώρα) χρησιμοποιείται πιο συχνά ως μέτρο ισχύος στις βιομηχανίες παραγωγής ενέργειας, ατμού, θέρμανσης και κλιματισμού.
Χρησιμοποιείται ακόμα σε μερικές αγγλόφωνες χώρες οι οποίες έχουν υιοθετήσει το μετρικό σύστημα, όπως ο Καναδάς, αλλά όχι το Ηνωμένο Βασίλειο.
Στην Βόρεια Αμερική, η θερμαντική αξία (ενεργειακό περιεχόμενο) των καυσίμων εκφράζεται σε BTU.)
Το quad είναι περίπου συγκρίσιμο με τα ακόλουθα:

-8.007.000.000 γαλόνια βενζίνης
-293.071.000.000 κιλοβατώρες (kWh)
-36.000.000 τόνους άνθρακα
-970.434.000.000 κυβικά πόδια φυσικού αερίου
-25.200.000 τόνους πετρελαίου
-252.000.000 τόνους TNT
-13,3 τόνους ουρανίου-235

Με άλλα λόγια, ένα quad είναι μια τεράστια μονάδα που είναι χρήσιμη μόνο για τη μέτρηση της εθνικής κατανάλωσης ενέργειας - και στην περίπτωση αυτή, η συνολική ποσότητα ενέργειας που χρησιμοποιήθηκε από τις ΗΠΑ ήταν 97,7 τετράκις εκατομμύρια BTUs.

Ενέργεια που χάνεται

Στο διάγραμμα, ένα πράγμα που είναι άμεσα αντιληπτό είναι ότι ένα επιβλητικό ποσοστό του 68% της συνολικής ενέργειας είναι στην πραγματικότητα ενέργεια που χάνεται, μέσα από διάφορες αναποτελεσματικότητες.



Πηγή: Visual Capitalist

Ο τομέας των μεταφορών χρησιμοποίησε 28,1 τετράκις εκατομμύρια quads ενέργειας το 2017, ήτοι το 28,8% της συνολικής κατανάλωσης.
Εντούτοις, απώλεσε 22,2 quads της εν λόγω ενέργειας με το χαμηλό ποσοστό απόδοσης, γεγονός που οδήγησε σε περισσότερη απορριφθείσα ενέργεια από τους άλλους τρεις τομείς συνολικά.
Αυτή η σπατάλη και η αναποτελεσματικότητα στον τομέα των μεταφορών παρέχει έναν ενδιαφέροντα στοιχείο από το οποίο βλέπει την επανάσταση της πράσινης ενέργειας και συμβάλλει επίσης στην εξήγηση του οράματος που έχει ο Elon Musk για το μέλλον της Tesla.
Την τελευταία φορά που δημοσιεύτηκε μια έκδοση αυτής της απεικόνισης ήταν για την έκδοση του 2015 του διαγράμματος και σημειώσανε ότι οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν τρόπους να βελτιώσουν το σύνολο του ενεργειακού μίγματος.
Εδώ είναι τα πράγματα που έχουν αλλάξει τα τελευταία δύο χρόνια:



Όπως βλέπετε, η κατανάλωση ηλιακής ενέργειας και αιολικής ενέργειας αυξάνεται σημαντικά.
Για να επιτευχθεί ο επιθυμητός αντίκτυπος, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν ακόμα πολύ δρόνμο για να βελτιωθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης