Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Η τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλει» στο στρατό της Ινδίας - Πυρετώδεις προετοιμασίες με φόντο Κίνα και Πακιστάν

tags :
Η τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλει» στο στρατό της Ινδίας - Πυρετώδεις προετοιμασίες με φόντο Κίνα και Πακιστάν
Η τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλει» στο στρατό της Ινδίας - Πυρετώδεις προετοιμασίες με φόντο την Κίνα καοι το Πακιστάν
Βαδίζοντας στα βήματα των παγκόσμιων υπερδυνάμεων όπως οι ΗΠΑ, η Βρετανία, η Γαλλία, η Κίνα και η Ρωσία, οι οποίες εκσυγχρονίζουν το στρατό τους με τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης για να αναπτύξουν την επόμενη γενιά αυτόνομων όπλων για το σύγχρονο πεδίο μάχης, η Ινδία άρχισε να ενσωματώνει την τεχνητή νοημοσύνη στις ένοπλες δυνάμεις της, προκειμένου να βελτιώσει την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα.
Μέχρι στιγμής, η κυβέρνηση της Ινδίας έχει σχηματίσει μια ομάδα εργασίας και έχει σχεδιάσει αυτόνομα άρματα μάχης, ρομποτικά συστήματα όπλων έτσι ώστε να είναι καθόλα έτοιμη πριν από την επόμενη στρατιωτική σύγκρουση.



Η Ινδία έχει αναπτύξει το Muntra, το πρώτη μη επανδρωμένο άρμα μάχης.
(Πηγή: The Times of India)



Ανιχνευτές ρομπότ και όπλων του Οργανισμού Έρευνας και Ανάπτυξης της Άμυνας (DRDO).
(Πηγή: DRDO)



Drone της Ινδικής Αεροπορίας.
(Πηγή: Watch India Watch)

Σύμφωνα με την Times of India, η προσπάθεια εκσυγχρονισμού του στρατού αποτελεί μέρος μιας ευρύτερης πολιτικής δράσης για την προετοιμασία του στρατού, του ναυτικού και της Πολεμικής Αεροπορίας για την επόμενη γενιά πολέμων με την Κίνα και ή με το Πακιστάν.
«Η χρήση του τεχνητής νοημοσύνης θα προσθέσει περισσότερα όπλα στη στρατιωτική οργάνωση της χώρας και θα ήταν ένα μεγάλο πλεονέκτημα λαμβάνοντας υπόψη τις απαιτήσεις του μελλοντικού πολέμου», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας κ. Ajay Kumar.
«Η Κίνα το 2017 βγήκε με τον οδικό χάρτη της που ορίζει ότι μέχρι το 2030 θα πρέπει να είναι η κορυφαία δύναμη τεχνητής νοημοσύνης στον κόσμο.
Για πρώτη φορά, όλοι οι ενδιαφερόμενοι φορείς, οι αμυντικές δυνάμεις, η βιομηχανία πληροφορικής, οι νεοσύστατες επιχειρήσεις, ο ακαδημαϊκός κόσμος, θα καθορίσουν τον χάρτη πορείας.
Η τεχνητή νοημοσύνη θα αποτελέσει μέρος της στρατιωτικής στρατηγικής στο μέλλον.
Ο άνθρωπος μπορεί να κουραστεί και να βαρεθεί.
Τα μηχανήματα δεν θα κουραστούν και θα βαρεθούν.
Οι μηχανές μπορούν να αντέξουν σε προχωρημένες και επικίνδυνες καταστάσεις
Όλα αυτά τα πλεονεκτήματα δημιουργούν μια κατάσταση όπου θα βλέπουμε ολοένα και περισσότερο την τεχνητή νοημοσύνη στη ρύθμιση άμυνας της χώρας μας», πρόσθεσε ο Kumar.
Ο Kumar κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «η τεχνητή νοημοσύνη πρόκειται να είναι μια πολύ μεγάλη ιδέα τα επόμενα χρόνια.
Οι παγκόσμιες δυνάμεις εργάζονται τώρα σε στρατηγικές για να δουν πώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί η τεχνητή νοημοσύνη για τις αμυντικές δυνάμεις¨».
Καθώς ο κόσμος προχωρά προς έναν πολεμικό κύκλο, οι παγκόσμιες υπερδυνάμεις αυξάνουν την παραγωγή οπλικών συστημάτων με τεχνητή νοημοσύνη.
Φαίνεται ότι η Ινδία έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για να προετοιμάσει τις δυνάμεις της για έναν πιθανό πόλεμο με την Κίνα και το Πακιστάν.





www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης