Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στη Γερμανία ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Heiko Maas – Στο επίκεντρο το Σκοπιανό

Στη Γερμανία ο Ν. Κοτζιάς – Συνάντηση με τον ΥΠΕΞ, Heiko Maas – Στο επίκεντρο το Σκοπιανό
Οι δύο ΥΠΕΞ θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις και για ευρύτερα ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής
Στη Γερμανία θα βρεθεί σήμερα Τρίτη 29/5 ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Ν. Κοτζιάς, ο οποίος θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό ομόλογο του, Heiko Maas.
Στο επίκεντρο της συνάντησης θα βρεθούν οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, καθώς το ζήτημα ενδιαφέρει πολύ το Βερολίνο.
Είναι χαρακτηριστικό πως χθες το γερμανικό ΥΠΕΞ απηύθυνε έκκληση σε Ελλάδα και ΠΓΔΜ «να λύσουν τώρα τα τελευταία ζητήματα» σε ό,τι αφορά την διαμάχη για την ονομασία της πΓΔΜ και να αξιοποιήσουν μια πιθανόν «ιστορική ευκαιρία».
«Η επίλυση θα έχει θετική επίδραση τόσο στις διμερείς σχέσεις, όσο και στην σταθερότητα ολόκληρης της περιοχής» ανέφερε το Γερμανικό ΥΠΕΞ.
Πέρα από το Σκοπιανό, Κοτζιάς και Maas θα συζητήσουν για τις διμερείς σχέσεις και για ευρύτερα ζητήματα ευρωπαϊκής και διεθνούς πολιτικής
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στη βίλα Borsig, χώρο φιλοξενίας ξένων αξιωματούχων, έξω από το Βερολίνο, ενώ η κοινή συνέντευξη Τύπου είναι προγραμματισμένη για τις 12:45 (ώρα Ελλάδος).
Το βράδυ (19:30) ο κ.Κοτζιάς θα μιλήσει σε εκδήλωση που διοργανώνει το Γερμανικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής (DGAP), με θέμα: «Ελλάδα: σταθερός εταίρος σε μια ασταθή περιοχή;».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης