Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Moody's: Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία - Νέα προειδοποίηση για υποβάθμιση

Moody's: Κλιμακώνεται η πολιτική κρίση στην Ιταλία - Νέα προειδοποίηση για υποβάθμιση
O αμερικανικός οίκος αξιολόγησης, Moody's προειδοποιεί μια υποβάθμιση της ιταλικής οικονομίας εάν η επόμενη κυβέρνηση ακολουθήσει πολιτικές που θα αυξήσουν το χρέος
Στη θέση πως η αξιολόγηση Baa2 της ιταλικής οικονομίας βρίσκεται υπό αναθεώρηση επιμένει ο αμερικανικός οίκος αξιολόγηση Moody's, προειδοποιώντας εκ νέου για υποβάθμιση εάν η επόμενη κυβέρνηση εφαρμόσει πολιτικές που θα θέσουν εν αμφιβόλω τη βιωσιμότητα του ιταλικού χρέους.
Όπως αναφέρεται σε σημερινή (29//5/2048) ανάλυση, είναι απίθανο ο Carlo Cottarelli να καταφέρει να λάβει ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο, καθώς το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα ελέγχουν την πλειοψηφία και στα δύο Κοινοβούλια.
Την ίδια στιγμή, και τα δύο κόμματα έχουν ζητήσει πρόωρες εκλογές, που πιθανότητα θα διεξαχθούν τον Σεπτέμβριο.
«Οι πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων ημερών δεν έχουν αλλάξει την πρόσφατη απόφαση μας να αναθεωρήσουμε την αξιολόγηση της Ιταλίας.
Οι βασικοί τομείς στους οποίος επικεντρωνόμαστε για ενδεχόμενη υποβάθμιση είναι επίσης αμετάβλητοι.
Σύμφωνα με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις, οι νέες εκλογές θα έχουν πιθανώς παρόμοια αποτελέσματα με τις εκλογές του Μαρτίου, δηλαδή το Κίνημα των Πέντε Αστέρων και η Λέγκα θα αποσπάσουν τις περισσότερες ψήφους.
Θα ολοκληρώσουμε την επανεξέταση όταν θα έχουμε καλύτερη προβολή για την πολιτική κατεύθυνση της χώρας, πράγμα που σημαίνει ότι το χρονικό πλαίσιο για την αναθεώρηση μπορεί να υπερβεί την τυπική περίοδο έως τρεις μήνες» αναφέρεται στην ανάλυση.
Παράλληλα, οι αναλυτές προειδοποιούν ότι η ιταλική οικονομία θα υποβαθμιστεί εάν καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η επόμενη κυβέρνηση θα εφαρμόσει δημοσιονομικές πολιτικές που δεν θα αρκετές ώστε το χρέος να μπει σε μια βιώσιμη τροχιά ακολουθώντας πτωτική πορεία τα επόμενα χρόνια.
Επίσης επισημαίνουν ότι η μη παρουσίαση ενός αξιόπιστου προγράμματος διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα ενίσχυσε τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, θα ήταν αρνητικό για την αξιολόγηση.
«Δεδομένης της αναθεώρησης, η αναβάθμιση είναι εξαιρετικά απίθανη για το εγγύς μέλλον» επισημαίνεται στην ανάλυση της Moody's.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης