Τελευταία Νέα
Πολιτική

Δούρου: Λέξεις όπως «καινοτομία» και «νεοφυής επιχειρηματικότητα» μπορούν να γίνουν πράξη

Δούρου: Λέξεις όπως «καινοτομία» και «νεοφυής επιχειρηματικότητα» μπορούν να γίνουν πράξη
Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, παρουσίασε τις δράσεις ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και της συνέργειας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του προγράμματος Prototype by TEE
«Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε εκείνες τις προϋποθέσεις στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας που θα καταστήσουν την παραμονή στην Ελλάδα ενδιαφέρουσα πρόκληση και όχι καθήκον.
Στην κατεύθυνση αυτή ακριβώς κινείται και η πρωτοβουλία με το ΤΕΕ, τα πρώτα αποτελέσματα της οποίας παρουσιάζουμε σήμερα», επισήμανε σήμερα η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, κατά την παρουσίαση δράσεων ενίσχυσης των νεοφυών επιχειρήσεων (start-ups) και της συνέργειας μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και του προγράμματος Prototype by TEE, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας (ΤΕΕ).
«Ως Περιφέρεια Αττικής έχουμε κάνει τη στρατηγική επιλογή να λειτουργούμε ως παράγοντες διευκόλυνσης συνεργασιών μεταξύ φορέων επιχειρηματικότητας.
Με δύο τρόπους: φέρνοντας κοντά ανθρώπινο επιστημονικό δυναμικό και προωθώντας κοινές πρωτοβουλίες.
Όπως κάνουμε συγκεκριμένα με τη συνεργασία που προωθούμε μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων του Prototype by ΤΕΕ και του Enterprise Greece».
«Σήμερα υλοποιούμε αυτό που υπογράψαμε χθες. Δείχνουμε ότι λέξεις όπως "καινοτομία" και "νεοφυής επιχειρηματικότητα" μπορούν να γίνουν πράξη», σημείωσε η Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι: «Πέρσι τον Δεκέμβριο κάναμε ιδιαίτερη μνεία σε αυτό που βρίσκεται στο επίκεντρο του Μνημονίου μας.
Πρόκειται για μια εξαιρετική και ξεχωριστή πρωτοβουλία του ΤΕΕ.
Την ενίσχυση της πρωτοβουλίας Prototype by TEE, που αποτελεί έναν τεχνοδικτυακό - ψηφιακό - επιταχυντή καινοτόμων ιδεών τις οποίες στηρίζει στο επίπεδο της τεχνογνωσίας, οργάνωσης, διοίκησης, διαχείρισης και προώθησης, ώστε να υλοποιηθούν όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικά και προς όφελος της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης