Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Οι τράπεζες βλέπουν… λίγο φως στην Folli Follie - Κρίσιμη συνάντηση στις 31/5 - Στον εισαγγελέα η υπόθεση από την ΕΚ

Οι τράπεζες βλέπουν… λίγο φως στην Folli Follie - Κρίσιμη συνάντηση στις 31/5 - Στον εισαγγελέα η υπόθεση από την ΕΚ
Κρίσιμες συναντήσεις με τράπεζες στις 31 Μαΐου θα έχει η διοίκηση της Folli Follie.
(upd4)Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μετά τις άτυπες ενημερώσεις που έχει από τον Ορκωτό ελεγκτή που έχει διοριστεί να ελέγξει τα οικονομικά στοιχεία της Folli Follie…στέλνει την υπόθεση στην δικαιοσύνη και για το θέμα αυτό συνεδρίασε σήμερα το διοικητικό συμβούλιο της Επιτροπής.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στέλνει την υπόθεση της Folli Follie στην δικαιοσύνη, με το αιτιολογικό της παραπλάνησης του επενδυτικού κοινού και της αδυναμίας προσκόμισης στοιχείων, με την διαδικασία της έγκλησης. 
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εγκαλεί την διοίκηση της εταιρίας Folli Follie και στέλνει την υπόθεση στην εισαγγελία. 

Και ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ολοκλήρωσε την παρέμβαση της και πλέον τον λόγο τον έχει η δικαιοσύνη η οποία θα καλέσει την διοίκηση της Folli Follie να δώσει στοιχεία για την εταιρία.
Οι πληροφορίες του bankingnews εδώ και καιρό ήταν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα δεν είναι 446 εκατ αλλά ίσως και κάτω από 100 εκατ.

Κρίσιμες συναντήσεις με τράπεζες στις 31 Μαΐου

Κρίσιμες συναντήσεις με τράπεζες στις 31 Μαΐου θα έχει η διοίκηση της Folli Follie.
Με βάση τραπεζικές πηγές η εταιρία έχει ενημερώσει τις τράπεζες ότι θα τους δώσει πρόσθετες εξασφαλίσεις στα δάνεια ώστε να είναι διασφαλισμένες.
Να σημειωθεί ότι τα δάνεια είναι ενήμερα.
Οι θεσμικές πηγές αναφέρουν ότι οι τράπεζες έχουν χορηγήσει από 20-24 εκατ δάνεια η κάθε μια συνολικά περίπου 88 εκατ.
Όμως οι ίδιες οι τράπεζες δίνουν διαφορετικά στοιχεία η Eurobank 26 εκατ η Alpha bank 5 εκατ και συνολικά κάτω από 49 εκατ ευρώ και οι 4 τράπεζες.
Τραπεζικές πηγές που μίλησαν στο bankingnews αναφέρουν ότι εσχάτως βλέπουν διάθεση από την διοίκηση της Folli Follie για συνεργασία.
Οι τράπεζες έχουν την δυνατότητα να διασφαλίσουν τα δάνεια που έχουν χορηγήσει καθώς υπάρχουν περιουσιακά στοιχεία που αξίζουν και πάνω από 200 εκατ ευρώ.
Πάντως οι τραπεζίτες εμφανίστηκαν λίγο πιο αισιόδοξοι…σαν να φαίνεται κάποιο ισχνό φως στον θολό ορίζοντα της Folli Follie.

Στο 138,72% οι αποδόσεις των εταιρικών ομολόγων

Στο 138,72% απόδοση ή 40,02 με 42,50 μονάδες βάσης διαπραγματεύεται το ομόλογο λήξης 2019 της Folli Follie, προφανώς οι αποδόσεις αυτές μεταφράζονται ως default.
Το εταιρικό ομόλογο λήξης 2021 εμφανίζει τιμή 48 με 48,70 μονάδες βάσης ή 34,40% απόδοση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης