Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

DBRS: Διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος της Ιταλίας – Βελτίωση στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη

tags :
DBRS: Διαχειρίσιμο το δημόσιο χρέος της Ιταλίας – Βελτίωση στα θεμελιώδη οικονομικά μεγέθη
Η DBRS Ratings καθησυχάζει για το δημόσιο χρέος της Ιταλίας
Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας παραμένει επί του παρόντος «διαχειρίσιμο», αναφέρουν σε σχόλιό τους οι οικονομολόγοι της DBRS Ratings, καθησυχάζοντας το επενδυτικό κοινό.
Όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά, η μέση ωρίμανση του υπολειπόμενου χρέους της γειτονικής μας χώρας, ήτοι 7 χρόνια, σημαίνει ότι θα χρειαστεί χρόνος έως ότου το κόστος εξυπηρέτησης επηρεαστεί αισθητά.
Σε ό,τι αφορά στην ιταλική οικονομία, επανέλαβαν ότι τα δημοσιονομικά και τα θεμελιώδη μεγέθη έχουν παρουσιάσει βελτίωση τα τελευταία χρόνια.
Υπενθυμίζεται ότι, στις 17 Μαΐου 2018, ο καναδικός οίκος αξιολόγησης εκτιμούσε ότι το οικονομικό πρόγραμμα Λέγκας του Βορράς και Κινήματος Πέντε Αστέρων, το οποίο περιέχει σημαντικές φορολογικές περικοπές και ααυξήσεις κρατικών δαπανών, είναι πολύ πιθανό να θέσει υπό απειλή την αξιολόγηση «ΒΒΒ» της Ιταλίας αναφέρει αξιωματούχος του καναδέζικού οίκου αξιολόγησης.
Βέβαια, στις 7 Μαρτίου 2018, στον απόηχο των εκλογών της 4ης Μαρτίου, η DBRS ανέφερε ότι το εκλογικό αποτέλεσμα δεν αναμένεται να προκαλέσει μεταβολή στις αξιολογήσεις της Ιταλίας (BBB high, σταθερό trend), μία εκτίμηση που ευθυγραμμιζόταν πλήρως με την αντίστοιχη των Standard & Poor’s, Moody’s και Fitch.

Διαβάστε: DBRS: Ανεπηρέαστη η αξιολόγηση της Ιταλίας από το εκλογικό αποτέλεσμα

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης