Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Συνάντηση Ρωσίας - ΗΠΑ - Ιορδανίας για ζώνη αποκλιμάκωσης στη νότια Συρία

Συνάντηση Ρωσίας - ΗΠΑ - Ιορδανίας για ζώνη αποκλιμάκωσης στη νότια Συρία
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση σχετικά με το μέλλον της ζώνης "αποκλιμάκωσης" στη νότια Συρία
Η Ρωσία, οι ΗΠΑ και η Ιορδανία συμφώνησαν να πραγματοποιήσουν μια συνάντηση σχετικά με το μέλλον της ζώνης "αποκλιμάκωσης" στη νότια Συρία, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε σήμερα ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας M. Bogdanov, τις οποίες επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA.
Η Ρωσία υπογράμμισε χθες (28/5) ότι μόνον τα στρατεύματα του συριακού στρατού θα πρέπει να βρίσκονται στα νότια σύνορα της Συρίας με την Ιορδανία και το Ισραήλ, μετά την προειδοποίηση των ΗΠΑ ότι θα λάβουν αυστηρά μέτρα αν σημειωθούν παραβιάσεις της εκεχειρίας στην περιοχή.
Η Ιορδανία ανακοίνωσε παράλληλα χθες ότι συζητάει τις εξελίξεις στη νότια Συρία με την Ουάσινγκτον και τη Μόσχα και ότι και οι τρεις πλευρές συμφωνούν ότι υπάρχει ανάγκη να διατηρηθεί η ζώνη αποκλιμάκωσης, η οποία συστάθηκε κατόπιν συμφωνίας που επετεύχθη πέρυσι και είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της βίας.
Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Τουρκίας T. Erdogan και ο Ρώσος ομόλογός του V. Putin συζήτησαν για τις εξελίξεις στη Συρία σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν σήμερα, σύμφωνα με πηγή της τουρκικής προεδρίας.
Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και για τις οικονομικές σχέσεις μεταξύ των χωρών τους ιδιαίτερα στον τομέα της ενέργειας και εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρόοδο που υπάρχει όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό του Άκουγιου, πρόσθεσε η ίδια πηγή.
Ο Erdogan και ο Putin τόνισαν επίσης κατά την επικοινωνία τους αυτή τη σημασία που έχει η χρήση των τοπικών νομισμάτων στο διμερές εμπόριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης