Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Κρούση του Άκτωρα για συγχώνευση με την κατασκευαστική εταιρία JP Άβαξ

tags :
Κρούση του Άκτωρα για συγχώνευση με την κατασκευαστική εταιρία JP Άβαξ
Αναβρασμός στον κατασκευαστικό κλάδο δείχνει νέο γύρο συγκέντρωσης - Οι διαταραγμένες σχέσεις μετόχων, οι στρατηγικές, οι νέοι μέτοχοι και το πάζλ της αναδιάταξης
Περίεργες συμμαχίες, συζητήσεις αλλά και αντιπαραθέσεις διαμορφώνονται στον κλάδο των κατασκευών με την Άκτωρ που οι μέτοχοί της βρίσκονται σε αντιπαράθεση να βρίσκονται σε επαφή με την πλευρά της JP Άβαξ που επίσης φαίνεται να βρίσκονται σε δύο στρατόπεδα.
Σύμφωνα με πληροφορίες η πλευρά Μπόμπολα η οποία δεν έχει τις καλύτερες των σχέσεων με την πλευρά Καλλιτσάντση έχει προσεγγίσει την πλευρά της JP όπου οι πλευρές Ιωάννου και Παρασκευαϊδη δεν φαίνεται να διανύουν την καλύτερη περίοδο στις σχέσεις τους προκειμένου να διερευνήσουν το ενδεχόμενο συγχώνευσης.

Μια συγχώνευση που φαίνεται να δίνει διέξοδο στα προβλήματα και των δύο πλευρών που ελπίζουν μέσω της μεγέθυνσης να υπερβούν και τα εσωτερικά τους προβλήματα αλλά και την πτώση του ανεκτέλεστου υπολοίπου με το ερώτημα αν θα συναινέσουν και οι δανείστριες τράπεζες σε μια τέτοια διαδικασία.
Γενικότερα όμως στον κλάδο των κατασκευών φαίνεται να υπάρχει έντονη κινητικότητα και η νέα συγκέντρωση σε ακόμα πιο μεγάλους ομίλους θα πρέπει να θεωρείται αναπόφευκτη εξέλιξη
Αξίζει να σημειωθεί ότι ενώ Άκτωρ και JP βρίσκονται σε συζητήσεις, ο όμιλος Μυτιληναίος αναζητεί λύση ώστε να ολοκληρώσει τη γκάμα των προσφερόμενων υπηρεσιών του με την ενίσχυση του αμιγούς κατασκευαστικού κομματιού της δραστηριότητας της ΜΕΤΚΑ η οποία παίρνει μεγάλα έργα, έχει τις απαραίτητες άδειες αλλά εξ ανάγκης οδηγείται σε υπεργολαβίες για την ολοκλήρωση των έργων.
Στον όμιλο ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ είναι προφανές ότι η πώληση των μετοχών Κάμπα στους Ολλανδούς έχει αλλάξει τα δεδομένα αλλά προς το παρόν δεν φαίνεται ο νέος μέτοχος να έχει επιθετικές διαθέσεις αλλά να αποκτήσει ρόλο στο management του ομίλου το οποίο ασκεί αποκλειστικά ο κ. Γ Περιστέρης.
Και είναι προφανές ότι τα assets της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και η πολύπλευρη δραστηριότητα αποτελούν δέλεαρ για έναν επενδυτικό όμιλο που έχει τεράστια ρευστότητα όπως οι Ολλανδοί. 
Την ίδια στιγμή στην Ιντρακάτ το αθόρυβο αλλά αποτελεσματικό management Σουρέτη, το οποίο ευνοεί η ελευθερία κινήσεων που παρέχει ο βασικός μέτοχος, φαίνεται να αποδίδει καρπούς με την προσθήκη νέων έργων με το ερώτημα αν η εταιρία προχωρά αυτόνομα ή θα εμπλακεί σε διαδικασίες συγχωνεύσεων να μένει προς το παρόν αναπάντητο.

Νίκος Καρούτζος
nkaroutzos@gmail.com
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης